Ekonomi:
DOLAR YÜKSELİYOR...

DOLAR YÜKSELİYOR...

Dolar 3.6066 liraya kadar yükselirken, euro da parite etkisiyle 30 Ocak'tan bu yana ilk kez 4.08 lirayı aşarak 4.0863 liraya kadar tırmandı.

Borsa İstanbul Endeksi (BİST 100), dünkü kapanışa göre yüzde 0.09 yükselişle yeni güne 101 bin 296 puanlık yeni rekor düzeyden başladı.

Açılıştan sonra BİSt 100'ün kazanımları devam etti ve endeks 101 bin 393 puanlık yeni rekor düzeye kadar yükseldi.
BİST 100 Endeksi Salı günü 101 bin 220 puan ile gün içi rekoru ve 101 bin 208 puan ile kapanış rekoru kırdı.

Borsa İstanbul’da yeni rekor…

İş Yatırım'ın "Borsa İstanbul’da yeni rekor…" başlıklı günlük piyasa raporunda, "Dünya piyasalarında yukarı yönlü dalgalı seyir devam ediyor. Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze denemesinde başarılı olması üzerine bu sabah Asya piyasalarında hafif satıcılı bir hava görülüyor. Ancak altın, yen gibi emin varlık fiyatlamaları jeopolitik risklerdeki artış nedeniyle küresel risk iştahında bir bozulmaya işaret etmiyor" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

“Borsa İstanbul dünya piyasalarından bağımsız yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. BİST-100 endeksi Salı günü banka hisselerinin öndeliğinde yüzde 0.7 yükselerek 101.208 puanla yeni bir rekor kırdı. İhracatın güçlü seyri otomotiv ve demir çelik gibi ana sektörlerde iç talepte görülen daralmanın moral bozmasını engelledi... Yurtiçinde önemli bir veri akışının olmadığı günde yatırımcılar uluslararası piyasalardaki gelişmelere odaklanacaklar. Bugün Türkiye piyasaları kapandıktan sonra açıklanacak olan FOMC (ABD Merkez Bankası / Fed) tutanaklarında ve Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinde Türkiye varlıklarına yönelik ilgiyi bozacak negatif bir sürpriz beklenmiyor."



DHA
Anahtar Kelimeler
EURODOLARFedKurEndeks
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

200 TL'nin SATIN ALMA GÜCÜ ERİDİ
Tedavüle girdiği günden bu yana 200 TL'lik banknotun satın alma gücü eridi. Artık 1 kilo peynir bile...

Haberi Oku