Ekonomi:
EV HANIMLIĞINDAN AYDA 500 BİN LİRA KAZANCA GİDEN YOL

EV HANIMLIĞINDAN AYDA 500 BİN LİRA KAZANCA GİDEN YOL

Selcan Güleryüz bundan 4 yıl önce kocası çalışmasına izin vermediği için evde oturan bir kadındı. Alman LR Health&Beauty firmasının sistemine adım attıktan sonra hızla hayatı değişen Selcan Güleryüz, 3 yılda 375 bin kişilik ekibin başındaki ilk kadın global lider oldu. Güleryüz’ün artık aylık kazancı 500 bin liraya kadar ulaşan bir işi var.

Selcan Güleryüz 33 yaşında 3 çocuk annesi bir kadın. Lise mezunu, Antalya’da yaşıyor. Aylık kazancı 500 bin liraya kadar ulaşan bir işi var. Mayıs ayında Alman LR Health & Beauty firmasının ilk kadın global lideri oldu. Selcan Güleryüz’le İstanbul’da buluştuk. Öncelikle müthiş enerjik bir kadın. Hızlı konuşuyor, coşkuyla anlatıyor hikayesini. “Ben başardım, neden başkaları da yapmasın” diyor.

Başta önyargıyla yaklaştığı ve para kazanıldığına inanmadığı doğrudan pazarlama işinde “kariyer” yapan biri Selcan Güleryüz. Hikayesi İzmir’de başlıyor. İzmir Selçuk’ta polis bir baba, evhanımı bir annenin 2’nci kızı olarak dünyaya gelen Selcan Güleryüz’ün iki de küçük kardeşi var. İlkokulu 11 okulda okumuş. Babasının sık sık tayin olması nedeniyle çocukluğu farklı okullarda, illerde geçmiş. O günleri anlatırken, “Belki de bugün başarılı olmamın temel nedeni o günler. Çünkü hep farklı ortamlara uyum sağlayıp, ilişki kurmak durumunda kaldım. Hep sosyal oldum. Bu da yetişkinliğimde karekterimin bir parçası oldu” diye anlatıyor. Selcan Güleryüz’ün şaşırtıcı ve “bu işten nasıl bu kadar para kazanılır?” dedirten bir öyküsü var. 30 yıllık geçmişi olan Alman LR Healty & Beauty firmasının sistemine girmesiyle Selcan Güleryüz’in hayatı değişmiş.

İŞ KURDUK BATIRDIK

Güleryüz bu işteki başarısını getiren geçmişini şöyle anlatıyor: “Turizm ve Otelcilik Lisesi mezunuyum. Üniversite okumadım. Çok genç evlendim. Eşimle ortak arkadaşlarımız sayesinde tanıştım. 6 ayda evlendik. 19 yaşındaydım. Hemen hamile kaldım. İlk kızımı da 20 yaşında kucağıma aldım. İlk kızım doğduktan 3 ay sonra çalışmaya başladım. Eşim bir iletişim şirketinde çalışıyordu ancak paraya ihtiyacımız vardı, sıfır parayla evlenmiştik. Satış temsilciliği yaptım, bayilerde çalıştım. Sonra iletişim sektöründe bayilere dağıtım yapmak için 2008’de iş kurduk.” Güleryüz çifti 2008 yılında yeni iş kurarken Selcan Güleryüz’ün eşi Mehmet Emin Güleryüz, “Artık çalışmanı istemiyorum. Sen çocuklarımızla ilgilen” der. Yeni iş kurulur kurmasına ama Selcan Güleryüz’ün hamileliğinin ilk aylarında şirket batar. O günleri de Selcan Güleryüz, “Eşim o zor günlerde de bana çalışmamamı söylemeye devam etti. Ancak zor durumdaydık. Ben de evden ne yapabilirim diye düşünerek eşime yardımcı olmak istedim. Eşimin işlerin kötü gidişini kabullenmesi zor oldu” diyerek anlatıyor. 

FIRSAT ÜRÜNLERİ

Selcan Güleryüz 6 yıl aradan sonra ikinci kızını dünyaya getirir ve kısa bir süre sonra da eve katkıda bulunmak için facebook üzerinden açtığı Fırsat Ürünleri sayfasından önce evde kullanmadığı eşyaları satmaya başlar. “Sanırım Allah eşime ‘çalışma, evden birşeyler yap çok istiyorsan’ sözünü bugünleri yaşamam için söyletmiş” diyen Selcan Güleryüz, Fırsat Ürünleri satışları iyi gidince al-sat yapmaya başlamış. İş büyüyünce de, “ben de böyle iş yapmak istiyorum” diyenlere, “Ben size ürün bulayım, siz satın bana pay verin” demiş. Sonraları markakanka.com, kaçmadanalsana.com gibi web siteleri de kuran Güleryüz, eşinin bir arkadaşı sayesinde Aleo Vera’lı ürün satışlarıyla bilinen Alman LR şirketiyle tanışmış. 

BAŞTA İNANMADIM

“Başta bu işten iyi para kazanılacağına hiç inanmadım” diyen Selcan Güleryüz, 2013 Haziran ayında girdiği LR’da 3 yılda rekorlar kırdı ve en yüksek konuma geldi. Selcan Güleryüz LR’daki başarısını da şöyle anlatıyor: “Önce ürünleri denedim. Sağlık ve güzellik ürünleriyle biliniyor LR. İnsanlara anlatmaya başladım, ilk primim 16 liraydı. Herkes hemen zirveye oturdum sanıyor ama öyle olmadı. İkinci prim 100 lira oldu. İlk ay 5 üye yapabilmiştim. İkinci ay 38 üye, 3’üncü ay 18 üye. Ayda 180 lirayı geçemedim. Çok telefonla konuşuluyor, çok kişi ikna ediliyor. Tam vazgeçmek üzereyken eğitim için seminere katıldım. Baktım oraya katılanlar gayet akıllı, ben de yapmalıyım diye düşündüm. Bu arada araba ödülü vardı ve o arabayı kazanmayı çok istedim”Selcan Güleryüz’ün kurduğu ekipler hızla büyümüş. Hedeflediği araba aldığı ilk ödül olmuş. Ekiplerinin herbirinin satışından pay alan Selcan Güleryüz, “Başkalarının yapmadığı neyi farklı yaptınız da 300-500 bin lira para kazanır hale geldiniz?” soruma da şöyle yanıt veriyor: “Burası titan, saadet zinciri değil. İnanarak ve çalışarak kazanıyorsunuz. Görmediğim bir şeye inandım ve çok çalıştım. LR’ın birçok ülkede satış temsilcileri, liderleri var, ama ben bu süreçte en başarılı kişi oldum. Bir kadın olarak dünya birincisi oldum. En çok kazanan 21 kişi arasına girdim. İlk 5’te 3 Alman, bir de Yunanistan’dan biri var. Başarım iyi çalışan ekiplerle geldi. Benimle başlayan 375 bin kişiye ulaşan bir ağ var. En son noktada ayda 500 bin liralık gelire ulaştım. Doğru, iyi iş yapan insanlar seçmişim, onlar da aynı şekilde çok çalıştılar, birlikte kazandık.”

ÇALIŞAN KADIN MUTLUDUR

Selcan Güleryüz şimdilerde LR’da geldiği en yüksek noktada. Konumunu korumak istiyor. 3’üncü kızı da bir yaşında. Eşi de LR’da. O da Selcan Güleryüz kadar olmasa da LR’da yükselen isimlerden. Selcan Güleryüz elde ettiği gelirle ailesine ve eşinin ailesine birer villa ve 3 kızının geleceği için de birer villa almış. “Kızlarım güçlü kızlar olsun istiyorum. 1 yaşındaki kızımla birlikte Almanya’ya gittim. Annesinin adının kapıyı çakıldığını kızlarım da gördü. Çalışan kadın mutludur diyorum hep. Benim hikayem binlerce kadına örnek oldu. Hiç iş yapmayan binlerce kadının benim sayemde geliri oldu. Ayrıca çalışıp da işinde yeterli gelir elde edemeyen birçok insan da bu sistemle ek gelir elde ediyor” diyen Selcan Güleryüz, “Çok çalışınca oluyormuş. Yeter ki kendinizi tanıyın, kendiniz için doğru işi seçin” diyor. 

ÜRÜNLERİ 28 ÜLKEDE SATILIYOR

LR Health&Beauty Almanya’da sağlık ve güzellik ürünleriyle, 1985’ten bu yana faaliyet gösteriyor. Dünya çapında 28 ülkede LR ürünleri satılıyor. İş ortaklarının çoğu kadın. Doğrudan satışın vergilendirmesi ise şu şekilde oluyor: Doğrudan satışçılar vergiden muaf esnaf statüsünde olduğu için prim gelirlerinden yüzde 20 stopaj kesiliyor. LR Health & Beauty, satılan ürünlerin yüzde 43.7’e kadar payını iş ortaklarına prim olarak veriyor.



Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

200 TL'nin SATIN ALMA GÜCÜ ERİDİ
Tedavüle girdiği günden bu yana 200 TL'lik banknotun satın alma gücü eridi. Artık 1 kilo peynir bile...

Haberi Oku