Ekonomi:
MEHMET ŞİMŞEK'ten DÖVİZ AÇIKLAMASI

MEHMET ŞİMŞEK’ten DÖVİZ AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AKP Gaziantep aday tanıtım toplantısına katıldı. Ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulunan Şimşek, doların bütün para birimlerine karşı değer kazandığını, aynı şekilde petrol fiyatlarının da yükseldiğini bunun sadece Türkiye’ye özgü olmadığını vurguladı.

Son yıllarda Türkiye’ye yönelik birçok tuzakların kurulduğunu belirten Şimşek, Türk ekonomisine yönelik spekülasyonun olduğunu amaçlarının Türkiye’nin yükselişi ve kalkınma hamlesini engellemek olduğunu söyledi.

'Amaç Türkiye’nin yükselişi ve kalkınma hamlesini engellemek'

Türkiye ekonomisiyle ilgili spekülasyonların olduğunu söyleyen Şimşek, “Son yıllarda Türkiye’ye yönelik birçok tuzak kuruldu. Yine son dönemlerde ekonomimize yönelik çok ciddi spekülasyonlar var. Bunların amacı Türkiye’nin bu medeniyet yolculuğunu bu kalkınma hamlesini ve yükselişini sekteye uğratmaktır. Bu yakın dönemde piyasadaki oynaklığı ekonomide bir başarısızlık gibi sunmaya çalışıyorlar. Ama milletimiz Türkiye’nin nereden geldiğini ve nereye gideceğini çok iyi biliyor. AKP dönemlerinde Türkiye Avrupa ile kişi başına düşen milli gelir ile arayı 33 puan kapatıyor. Yani 14 yıl daha bu şekilde yönetilirsek Avrupa ile arayı kapatıyoruz” dedi.

'Dolar bütün para birimlerine karşı değer kazanıyor'

Doların yükselişinin sadece Türkiye’ye özgü olmadığını vurgulayan Şimşek, “Piyasalarda ise bir dalgalanma var. Türkiye hakikaten bundan etkileniyor. Bu dalganın bir boyutu da dışarıdadır. Dünyada faizler yükseliyor. Yine dolar endeksi bütün dünyada yükseliyor ve dolar bütün para birimlerine karşı değer kazanıyor. Aynı şekilde petrol fiyatları da yükseliyor yani olay sadece Türkiye’ye özgü değildir” diye konuştu.



İHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

200 TL'nin SATIN ALMA GÜCÜ ERİDİ
Tedavüle girdiği günden bu yana 200 TL'lik banknotun satın alma gücü eridi. Artık 1 kilo peynir bile...

Haberi Oku