Ekonomi:
PUTİN: 'DÜNYA EKONOMİK KRİZDEN ÇIKAMADI'
PUTİN: "DÜNYA EKONOMİK KRİZDEN ÇIKAMADI"

Rusya Devlet Başkanı Putin, dünyanın 2008 ekonomik krizinden henüz çıkamadığını belirterek, “Küresel ekonomideki yapısal problemler devam ediyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında “Küresel Yeni Ekonomik Gerçeklikten Faydalanmak” başlıklı oturumda bir konuşma gerçekleştirdi.

Küresel ekonomideki yapısal problemlerin devam ettiğine işaret eden Putin, “Dünya ekonomisinin tekrar büyümesini sağlamak henüz mümkün değil. Bu konuda tüm ülkelerin işbirliği yapması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Doğal kaynakların hızla tüketiliyor olmasının ve 2009 krizinden sonra tekrar ekonomik büyüme sağlanamamış olmasının, jeopolitik gerilimlerin ana sebeplerinden olduğunu belirten Putin, yeni geliştirilen teknolojilerin dünyanın farklı bölgelerine sevk edilmemesi için engeller oluşturmanın da yeni sorunlara neden olabileceğine işaret etti.

Rusya’nın petrol gelirlerine bağlı ekonomik yapısında değişiklik gerektiği görüşünü tekrar yineleyen Putin, “Ancak Rusya olarak yakın zamanda tekrar ekonomik büyümeye geçebileceğimizi düşünüyoruz. Sermaye çıkışını kontrol altına aldık ve enflasyon oranını da yüzde 5’e indirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.




'AVRUPA'YA KARŞI KİN BESLEMİYORUZ'

Putin, Ukrayna’daki faaliyetleri nedeniyle Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımlara da değinerek, “Avrupa’ya yönelik bir kin beslemiyoruz, ancak bu yol tek taraflı olamaz. Avrupa’yla ortak bir yolda buluşabiliriz.” dedi.

Rusya’nın Batıyla yeni bir Soğuk Savaş yaşamak arzusunda olmadığının altını çizen Putin, “Bizim dileğimiz bir anlaşma ortamı oluşmasına yöneliktir.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin şu anda dünyanın muhtemelen tek süper gücü olduğunun farkında olduklarını söyleyen Putin, bu ülkeyle işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.

Putin, yaptırımlar nedeniyle yalnızca Avrupa ve Rusya’nın zarar gördüğüne işaret ederek, ABD’nin isteğiyle yaptırımları uzatan Avrupa’yı anlamakta zorlandıklarını kaydetti.


AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku