Ekonomi:
TURİZM'İN KURTULUŞU BÜYÜK FUARLARDA

TURİZM'İN KURTULUŞU BÜYÜK FUARLARDA

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, 13 ile 18 Ocak tarihleri arasında Hollanda'da gerçekleştirilecek Utrecht Turizm Fuarı'yla sezonu açacaklarını belirtti. Hollanda'nın Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerin başında geldiğini ve bu pazarın büyüme potansiyeli olduğunu anlatan Ayık, “Rusya'daki ekonomik krizin etkisiyle turist sayısındaki olası düşüşü telafi edebilmek için her pazarı zorlayacağız. Bu karışık ortamda 2015'i kayıp bir yıl olarak geçirmek istemiyoruz" dedi.

2015 ZOR BİR YIL OLACAK

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Hacı Süleyman da 2015'in zor bir yıl olacağını söyledi. Rusya'daki ruble krizinin alım gücünü etkilemesinin turizmin yanında Antalya'dan ihracatı da olumsuz etkileyebileceğini anlatan Yusuf Hacı Süleyman, "Turizmde bu pazardaki herhangi bir sayısal azalmayı diğer pazarlardan telafi etmeye çalışacağız. Örneğin 2014 yılında en fazla artış sağlayan pazarlardan İran pazarı var. Ayrıca Batı Avrupa ve yakınımızdaki Körfez ülkelerine yönelik bir strajeji gerekiyor" diye konuştu.

DİJİTAL PAZARLAMA AĞIRLIK KAZANACAK

Ayrıca fuarlar gibi klasik yöntemlerin yanında yeni stratejilere de ağırlık vermek gerektiğini aktaran Yusuf Hacı Süleyman, "Bugünlere klasik yöntemlerle geldik. Ancak bundan sonraki süreçte yeni yöntemlere de ihtiyacımız var. Turizmde klasik tanıtım yöntemleriyle bir yere kadar gelinebiliyor. Bundan sonraki süreçte klasik yöntemlerin dışında artık dijital pazarlamaya da ağırlık vermek gerekecek. İnternet ve sosyal medya gibi alanları da çok etkin bir şekilde kullanıp rekabet gücümüzü artıracağız" dedi.

TÜRKİYE'NİN KATILACAĞI 7 BÜYÜK FUAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2015 yılında 59 ülkede 7'si büyük 79 kamu özel sektör işbirliği içinde, 36'sı da yurtdışı temsilcilikleri aracılığıyla toplam 122 turizm fuarına katılacak. Türkiye, Hollanda'da 13 ile 18 Ocakta'ki Utrecht Turizm Fuarı'na, 748 metrekarelik standla katılacak. Yılın ikinci büyük fuarı ise 28 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında İspanya Madrid'de gerçekleştirilecek. Türkiye Madrid'teki Fitur Fuarı'na 645 metrekarelik stantla katılacak. Türkiye'nin katılacağı yılın üçüncü büyük fuarı 12-14 Şubat tarihleri arasındaki İtalya Milano'daki Turizm Fuarı olacak. Türkiye bu fuarda 200 metrekarelik stant kuracak. Dördüncü fuar ise Almanya'daki ITB Berlin Turizm Fuarı olacak. 4-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu fuarda Türkiye, 3079 metrekarelik stant kuracak. Türkiye, ruble krizi yaşayan Rusya'daki turizm fuarına da büyük önem veriyor. Türkiye 18 ile 21 Mart tarihleri arasında MITT Moskova Turizm Fuarı'nda 1254 metrekarelik stant açacak.

Türkiye, Arap turist sayısını artırmak için bu yıl 4 ile 7 Mayıs tarihleri arasında Dubai'de gerçekleşecek Arabian Travel Market Turizm Fuarı'na da 600 metrekarelik stantla katılacak. İngiliz pazarına da büyük önem veren Türkiye, 783 metrekarelik stantla 2 ile 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Londra Fuarı'na katılacak.
 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku