Ekonomi:
TÜRKİYE'ye GİREN 2,6 MİLYAR DOLARLIK 'GİZEMLİ PARA'
TÜRKİYE'ye GİREN 2,6 MİLYAR DOLARLIK "GİZEMLİ PARA"

Cari açık Mayıs'ta 2,86 milyar dolarla beklentilerin altında gerçekleşti. Beş aylık cari açık yaklaşık 14 milyar dolar oldu. Türkiye'ye ilk beş ayda 2,6 milyar dolarlık kaynağı belirsiz para girişi yaşandı.

NTVpara.com haberine göre; Merkez Bankası, mayıs ayı cari işlemler dengesi verilerini açıkladı.

Cari açık Mayıs'ta 2,86 milyar dolarla beklentilerin altında gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde cari açık 13,68 milyar dolar oldu. 

12 aylık cari işlemler açığı ise 27 milyar 249 milyon dolara geriledi.

Reuters anketinde cari işlemler dengesinin Mayıs ayında 3 milyar dolar, yıl sonunda ise 34.3 milyar dolar açık vermesi bekleniyordu.

5 AYDA 2,6 MİLYAR DOLARLIK "GİZEMLİ PARA"

Kaynağı belirsiz para girişini gösteren net hata ve noksan kalemi mayısta 1,85 milyar dolar fazla verdi. Başka bir deyişle Türkiye'ye mayısta 1,8 milyardan fazla kaynağı belirsiz para girişi yaşandı. Bu rakam beş aylık dönemde 2 milyar 622 milyon dolar oldu.

Net hata ve noksan kalemi nisanda 1,35 milyar dolar azalmıştı.

NET HATA VE NOKSAN NEDİR?

Verilerin derlenmesinde ortaya çıkan hatalar ve eksikliklerin ödemeler dengesi tablosunda gösterildiği kaleme net hata ve noksan adı veriliyor. Çeşitli kayıt hataları veya eksiklikleri nedeniyle bu hesapların toplamı uygulamada sıfırdan büyük ya da küçük çıkıyor. Bu kalemin artıda olması kaynağı belli olmayan para girişini ortaya koyuyor.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku