Ekonomi:
YENİ BAŞKAN DA HÜKÛMETTEN KAYGILI
YENİ BAŞKAN DA HÜKÛMETTEN KAYGILI

'SONRAKİ TRENİ YAKALAYACAĞIZ'

Geçtiğimiz Haziran ayında iş dünyasında bir ilk gerçekleşti. TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, şirketleriyle ilgili yaşadığı sorunları gerekçe göstererek derneğin itibarına zarar gelmemesi için ani bir şekilde istifa etti. TÜSİAD tarihinde de ilk olan bu istifa sonrasında yönetime Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve TÜSİAD’ın en kıdemli başkan yardımcısı olan Haluk Dinçer geldi...

Haluk Dinçer, zor bir dönemde görevi devraldı. Üstelik TÜSİAD tarihinde ilk kez istifa eden bir başkanın ardından koltuğa oturdu. 

'HÜKÛMETLE AYNI YÖNDE DÜŞÜNMESEK DE'


Dinçer'in en büyük önceliği hükümetle ilişkileri normalleştirmek. “Aynı yönde düşünmesek de hükümetle ilişkilerimizin iyi olmasını arzu ediyoruz” diyen yeni başkan, reformların, Avrupa Birliği’nin ve çözüm sürecinin ajandasında olduğunu söylüyor. 

Bunları gerçekleştirirse Türkiye’nin orta gelir tuzağına düşmekten kurtulacağını anlatıyor ve ekliyor: “Belki bir sonraki treni yakalayacağız.”

TÜSİAD’ın yeni başkanı Dinçer, yeni görevinde ilk röportajını verdiği Capital’e gündemini, hedeflerini, Türkiye ve dünya ekonomisine dair son gelişmelerle bunların Türk iş dünyası üzerindeki olası etkilerini açıkladı. 

Dinçer, iş dünyasıyla ilgili bir numaralı sorunun ne olduğunu şöyle yanıtladı:

BİR NUMARALI SORUN 'KUTUPLAŞMA'


“Kutuplaşma… Türkiye’de muazzam bir kutuplaşma var. Bu kutuplaşma Türkiye’nin önünü tıkıyor. Gezi olayları, 17-25 Aralık, arkasından mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri derken Türkiye bu kavga dövüş ortamından kurtulamadı. Kutuplaşma iyice büyüdü.”

Göreve geldiğinde yaptığı ilk işin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan randevu almak olduğunu belirten Dinçer, Erdoğan’ın iş dünyası davetiyle bu randevunun gerçekleştiğini söyledi. Aynı yönde düşünmeseler hükümetle ilişkileri normalleştirmek istediklerini belirten Dinçer, “Hükümetle diyalog önemli” dedi.

'2023 HEDEFLERİ HAYAL'

Kuzey Irak’ta ve Ortadoğu’daki kayıpları Avrupa tamamlamanın zor olduğunu ifade eden Dinçer, “2023 hedefinde bugün 150 milyar dolar olan ihracatı, 500 milyar dolara çıkarmak var. Bu tabloda 2023 hedeflerini karşılamak zor olacak. Güneyimizde yaşanalar o kadar hızlı bitecek gibi görünmüyor” diye konuştu.

Dinçer, “Bu tempoyla kişi başına düşen milli gelirde 2023 hedeflerine ulaşılır mı?” sorusuna ise “Türkiye reformları bir an önce yapmazsa 2023 hedefleri hayaldir. Hükümetin bunun farkında olduğunu düşünüyorum. Ali Babacan ile zaman zaman konuşuyoruz” şeklinde yanıt verdi.




Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku