ERDOĞAN’ın HİMAYESİNDEKİ MAZBATASIZ BELEDİYE BAŞKANLARI!..

Yüksek Seçim Kurulu ve Anadolu Ajansı tarafından açıklanan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Ekrem İmamoğlu, 02 Nisan 2019’da Anıtkabir’i ziyaret ederek çelenk koyma ve imza törenine katıldı. İmamoğlu, Anıtkabir’deki deftere Atatürk’e hitaben yazdığı yazının sonundaki imza blokuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazdı.

Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve yandaş basın tarafından, seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almadan Anıtkabir’deki deftere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla imza atması eleştirildi. İmamoğlu’nu eleştirenler arasında Devlet Bahçeli de var.

2972 Sayılı Mahalli İdareler Seçim Kanunu Madde 22’ye göre “Büyük şehir belediye başkanı seçimlerine ilişkin ilçe birleştirme tutanakları ilçelerden il seçim kuruluna gönderilir. İl seçim kurulu tarafından bu tutanaklar birleştirilerek en çok oy alan aday, büyük şehir belediye başkanlığına seçilmiş olur.” Yani seçim kanununa göre Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı unvanını kullanması yasaldır.

Yasal hakkını kullanan İmamoğlu’nu eleştiren Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli, Ömer Çelik ve yandaş basın, işgal edilen Türk adalarında yıllardır yasadışı olarak faaliyet gösteren, mazbatası olmadan Belediye Başkanı unvanını kullanan, Yunan vatandaşı Sözde Belediye Başkanlarını görmezden geliyor.

İzmir Koyun Adası Sözde Belediye Başkanı Evangelos Angelakos, 2006’dan beri tam 13 yıldır mazbatası olmadan belediye başkanlığı yapıyor. Angelakos, 13 yıldır Koyun Adası Belediye Başkanı unvanını kullanıyor.

Asıl mesleği armatör olan Angelakos, 2006 yılında, İzmir Koyun Adası’nda, Denizcilik Üniversitesi ve Denizcilik Müzesini kurdu. Binali Yıldırım, 20 Temmuz 2015’de Yunan işgali altındaki İzmir Koyun Adası’na pasaportla giriş yaparak Mazbatasız Belediye Başkanı Angelakos’un kurduğu Denizcilik Müzesini ziyaret etti. Yıldırım, Yunan basınında çıkan haberleri tekzip etmedi, edemedi.

Mahalli İdareler Seçim Kanunu Madde 9’a göre belediye başkanı Türk vatandaşı olmalıdır. İzmir Koyun Adası Sözde Belediye Başkanı Evangelos Angelakos Yunan vatandaşıdır. Angelakos, belediye başkanlığı görevine seçimle değil Yunan Hükümeti’nin ataması ile geldi.

Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri bu güne kadar mazbatasız olarak görev yapan Yunan vatandaşı Angelakos hakkında hiçbir işlem yapmadı, Angelakos’u görevden almadı, yerine kayyum atamadı.

Aydın Eşek Adası Sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros, 2008’den beri tam 11 yıldır mazbatası olmadan belediye başkanlığı yapıyor. Kottoros, 11 yıldır Eşek Adası Belediye Başkanı unvanını kullanıyor.

Aydın Eşek Adası Sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros Yunan vatandaşıdır. Kottoros, belediye başkanlığı görevine seçimle değil Yunan Hükümeti’nin ataması ile geldi.

Eski AB Bakanı yeni AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 27 Nisan 2017’de basına yaptığı açıklamada Eşek Adası’nın Türkiye’ye ait olduğunu itiraf etmişti.

Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri bu güne kadar mazbatasız olarak görev yapan Yunan vatandaşı Kottoros hakkında hiçbir işlem yapmadı, Kottoros’u görevden almadı, yerine kayyum atamadı.

Muğla Keçi Adası ve Kalolimnoz Adası Sözde Belediye Başkanı Ioannis Galouzis, 2016’dan beri tam 3 yıldır mazbatası olmadan belediye başkanlığı yapıyor. Galouzis,  3 yıldır Muğla Keçi Adası ve Kalolimnoz Adası Belediye Başkanı unvanını kullanıyor.

Muğla Keçi Adası ve Kalolimnoz Adası Sözde Belediye Başkanı Ioannis Galouzis Yunan vatandaşıdır. Galouzis, belediye başkanlığı görevine seçimle değil Yunan Hükümeti’nin ataması ile geldi.

Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri bu güne kadar mazbatasız olarak görev yapan Yunan vatandaşı Galouzis hakkında hiçbir işlem yapmadı, Galouzis’i görevden almadı, yerine kayyum atamadı.

ÇİPRAS’ın AYDIN EŞEK ADASI’nda KATILDIĞI TÖREN USULÜNE UYGUN mu?..

İmamoğlu’nun, Anıtkabir’deki deftere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazmasına ilk tepki Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Anıtkabir’deki tören usulüne uygun değildi” denildi. Tayyip Erdoğan da aynı konuda İmamoğlu’nu eleştirerek, “Önce usul, erkan öğrenmesi lazım” dedi.

Şimdi biz de Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar’a soralım; “Çipras’ın Aydın Eşek Adası’nda katıldığı tören usulüne uygun mu?” İşgalci Yunan Başbakanı  Çipras, 25 Mart 2019’da, ülkesinin bağımsızlık kutlamaları için uluslararası antlaşmalara ve haritalara göre Türkiye’ye ait olan ancak Yunan işgali altında bulunan Aydın Eşek Adası’na geldi. 

Yunan bayraklı iki geminin bağlandığı Eşek Adası iskelesinde yapılan törende konuşan Çipras, adanın Yunan sınırı olduğunu iddia etti.

Törene, Çipras ile birlikte Yunan Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu ve Eşek Adası’nın Sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros da katıldı.

TÜRKİYE NOTA VERMEDİ, YUNANİSTAN TÜRKİYE’yi PROTESTO ETTİ!..

İşgalci Yunan Başbakanı Çipras, Aydın Eşek Adası’na gelirken helikopterine Türk Savaş uçakları tarafından önleme yapıldığını iddia etti. Türk güvenlik kaynakları bu iddiayı yalanladı. 1923 Lozan Antlaşması, 1947 Paris Antlaşması, İngiliz ve Amerikan haritaları ile Türk Deniz Kuvvetleri haritalarına göre Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olan Aydın Eşek Adası 2004 yılından beri Yunan işgali altında. Eski AB Bakanı yeni AKP Sözcüsü Ömer Çelik de 27 Nisan 2017’de basına yaptığı açıklamada Eşek Adası’nın Türkiye’ye ait olduğunu itiraf etmişti.

Türk Hava Sahasını ihlal eden Yunan Başbakanı Çipras’ın helikopterine önleme yapılması ve Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından Yunanistan’a nota verilmesi gerekirken tam aksine Yunanistan Türkiye’yi protesto etti. Yunan basınında, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin’e, 26 Mart 2019’da Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından, Çipras’ın helikopterinin tacizini protesto eden yazının verildiği haberi verildi.

TAYYİP ERDOĞAN, PONTUS RUMLARIN YAPTIĞI EYLEMLERE KARŞI NEDEN SESSİZ KALIYOR?..

25 Mart 2019’da, Çipras ile birlikte Aydın Eşek Adası’na gelerek egemenlik ve bayrak gösterisi yapan Yunan Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu Pontus Rum kökenlidir. İşgal altındaki Türk adalarına defalarca gelerek egemenlik ve bayrak gösterisi yapan eski Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Tellidis de Pontus Rum kökenlidir.

Yunanistan, Türkiye’yi sürekli olarak Pontus Rum Soykırımı yapmakla suçluyor ve Atatürk’e iftira atarak soykırımı Atatürk’ün planladığını iddia ediyor. Yunan Hükümeti’nin yayınladığı haritalarda Karadeniz bölgesindeki 13 ilimiz Sözde Pontus Rum Devleti sınırları içinde gösteriliyor.

Tayyip Erdoğan bugüne kadar Pontus Rumlarının yaptığı eylemler hakkında hiçbir tepki vermedi. Yunan Hükümeti’nin sözde Pontus Rum Soykırımı iddialarını ve sözde Pontus Rum Devleti haritasını protesto etmedi. Yunanistan’a müzik notası bile vermedi. Erdoğan, Türkiye’ye ve Türk Milleti’ne karşı alçakça yapılan bu saldırılara karşı neden sessiz kalıyor ?

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87