ERİVAN CANANGÜL'ün HEYKELİNİ DİKECEK                  

-Zııırrrr... zııırrrr...                               

-Alo. Buyrun?                                     

-Merhaba ben Erivan'dan arıyorum. Adım Hınç Ķindaryan.  Taşaknak Haber Ajansı'ndanım. Ychpkk İl Başkanı Canangül Zana ile mi görüşüyorum?

-Evet buyrun benim. Erivan'dan öyle mi?

-Evet Sayın Canangül Zana. Basın toplantısında "Ermeni soykırımı var mı?" sorusunu "vardır diye tutturan da yoktur diye tutturan da acıyı görmezden geliyor " diye yanıtlamışsınız. Biz Ermenistan'da bunu sevinçle karşıladık.  Birbirimize sarıldık. Erivan'da göbek attık, gerdan kırdık, kalçalarımızı birbirine vurduk. "Yaşa Canangül! Taşaknak'ın askerleriyiz!.." diye bağırdık sokaklarda. Zira bu uluslararası arenada aslında soykırımı kabul ettiğiniz anlamına geliyor.                                                                            

-Ne yapayım Bay Kindaryan? Elimden bu kadar geldi. Çok ağır baskı var ulusalcılardan!                   

-Ahhh.. bilmez miyim o ulusalcıları! Onlar hep Türkiye'nin çıkarını savunurlar. Vatanlarını çok severler. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz!" derler. Oysa siz bizim ve Kürdistancıların çıkarlarını savunuyorsunuz, bizi seviyorsunuz. Biz Ermeniler, sizi bizden sayıyoruz. Siz de tıpkı bizim gibi "Taşaknak'ın askerisiniz!" Siz Ermenilerin ve Kürdistancıların ulusalcısısınız. 

-Ayyyy... ne kadar hümanik, çiçek böceksiniz. Özgür ruhlusunuz. Çok gurur duydum. Türk ulusalcısı olmayayım da... Uganda ya da Cibuti ulusalcısı bile olmaya razıyım!  Bana ne Türklerden. 

-Size hayranlığım tapınmaya dönüştü valla. Eğer görevden alınırsanız ya da istifa ederseniz Erivan'ın il başkanlığına buyurun.   

-Ayyy.. ciddi misiniz?                         

-Tabii ki... Hatta sizi oraya seçen delegeyi de Erivan'a gelirken getirin. Onlar da bizden sayılır. Sizi seçtiklerine göre. Bizim nüfusumuz az, yaklaşık 3 milyon. Delegenizi de getirin. 

-Genel Başkanıma bir sorayım.      

-Sorun lütfen. Hatta "Hak, Hukuk, Adalet!" diye buraya, Erivan'a doğru yürürse çok seviniriz.             

-Ayy olur valla... işimiz ne? Kandil'e de yürürüz, Erivan'a da!       

-Basın toplantısında Selocanımıza selam yolladınız. Bir dahaki toplantınızda bizden de söyleyin lütfen. 

-Söylemem mi? Çok güzel saz çalar. Telleri koparıyor, tezeneyi kırıyor ama olsun şirin gösteriyoruz onu.   

-Amann!.. Öyle yapın. Böyle tatlı tatlı, gizli gizli, olayları farklı göstere göstere o Kürdistan'ı kurun. Umarız bir gün komşu oluruz Kürdistan'la. Birbirimizden tuz, salça alıriz. 

-Ahhh... ahhh... nerede o günler? Uğraşıyoruz işte. Basın toplantısında da dediğim gibi "inandığım bu mücadeleden bir adım geri atmayacağım."                 

-Canangül Hanımcım aman haaa! bir müddet ılımlı, orta yolcu davranın! Yoksa Soros Amca sizi falakaya çeker! 

-Bilmez miyim? Bir müddet öyle tivitler atmam. Sonra bakarız.         

-Bravooo! Sizi manşet yapacağız.  Bir de sürprizimiz var: Erivan'ın ortasına heykelinizi dikeceğiz. 

-Allaaahhh be! Cok teşekkür ederim. Nasıl bir heykel olacak?    

-Genel Başkan'ın omuzundasınız. Genel Baskan da vekilinin. Vekil de delegenin.                                      

-Harika! Bremen Mızıkacıları gibi mi yani? 

-Evet ama bu Erivan Mızıkacıları olacak. Hdpkk'lı Selo'yu da sizin omuzunuza bindirirsek Erivan Saz Heyeti olursunuz. Siz çalarsınız biz oynarız. 

-Ne diyeceğimi bilemiyorum. Minnettarım.                                       

-Az bile! Bize çalışıyorsunuz. Bizim ulusalcımızsınız. Neden T.C. vatandaşısınız hâlâ aklım almıyor? Ermeniler'e Ermeniler'den  daha fazla hizmet ediyorsunuz. Teşekkür ederiz. Sizi yanaklarınızdan öpüyorum.  Ortalık sakinleşince tivitlerinizi yine bekleriz. Hoşçakalın.                

-Ben teşekkür ederim. Hoşçakalın.

Bu acı dolu mizah yazısını Ganire Paşayeva'nın sosyal medya hesabında paylaştığı bir yazıyla noktalayacağım: "Bazı şeyleri anlayamıyorum. Akıl, mantık almıyor. Aşırı Ermeniler bayram ediyor ve sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen kadın  İl başkanı seçildi diyor. Ey Türk Milletinin evladları bu nasıl olabiliyor? Atatürk'ün mezarda kemikleri sızlıyor ne deyim? Görecek günlerimiz varmış. Dedelerimize atılan iftiraya destek veren birisi dedelerimizin bize emanet bırakdığı İstanbul'da il başkanı olur. Şu an hissetdiklerimi yazmağa sözler  bile aciz."

https://twitter.com/FILIZCEMSU

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87