FENER SÖKTÜ ALDI

Kendi sahasında devleşen Fenerbahçe bu sefer de Khimki'nin biletini kesti.

Daha önce Real Madrid'i rahat bir oyunla yenen takımımızın bu maçta fazla zorlanmayacağını düşünenler vardı. Ancak şu bir gerçek Euroleague'de takımların gücü eski yıllara göre daha denk. O yüzden sık sık sürprizler oluyor. Bir süre sonra bunlara sürpriz gözüyle bakmamayı öğreneceğiz.

Kimkhi buraya maçı kazanma kararlılığı ile gelmiş. Kısa rotasyonu ise kıskandırıcı. Dragic, Koppenen ve Shved kendi milli takımlarının yaratıcı yıldızları. Rice ise çok etkili ve deneyimli bir gard. Bu dörtlü maç boyunca ciddi bir performans sergilediler. Ancak Fenerbahçe ne geri adım attı ne de panikledi. Onlar ne kadar kararlı ve gayretli iseler Fener'de en az o kadar kendinden emin ve soğukkanlıydı.

Maça 8-0 lık seriyle Khimki başladı. Ancak Fener dengeyi hemen sağlayıp periyodu da 23-21 önde kapadı. 
Rice ile Bobby Dixon birbirlerini adım adım takip ederken, rakibin çözüm üretemediği en önemli oyuncumuz Datome oldu. Gerektiğinde top çıkardı. Her ribaunta el soktu. Şut pozisyonu bulduğunda cezayı kesti. Attığı 19 sayıyla takımın en skoreri oldu.

Gardlarımızdan Dixon maçın ilk üç periyodunu etkili oynarken, sanki geri planda kalmış gibi görünen Sloukas son periyodda adeta bir orkestra şefi gibi takımı yönetti ve % 92 ile faul atarak rakibin maç sonundaki taktik faul beklentisini boşa çıkardı. 
İlk yarıyı 49-41 Fenerbahçe önde kapattı.

İkinci yarıda rakip savunma sertliğini arttırdı. Hem de ne sertlik. Hakemlerin de umursamaz tavırlarından cesaret alan Kimkhi oyuncuları önce Bogdanovic'in conta Sloukas'ın burnunu kanattılar. İki oyuncu da maçı burnunda tamponla tamamladı. Udoh ve Vesely iyi bir uzun ikilisi ancak devamı yok. Antiç uzun bir oyuncu gibi oynamıyor. Zaten 16 dakikada hiç sayı bulamadı. Nitekim Udoh erken faul problemine girince Antic ve Barış'la durumu idare etme çabası sonuçsuz kaldı. Üçüncü periyodda rakip farkı azaltsa da son periyodda Fener rakibin sert savunmasına rağmen oyunda kaldı ve maçı 88-83 kazandı.

Efes'in uzatmada Olimpiakos'a yenildiği haftada Kafkaf ve Daçka ikinci galibiyetlerini alarak umutlandılar. Ve son maçta da Fenerbahçe şahane bir galibiyetle haftayı noktaladı.

Sağlıkla kalın...


https://twitter.com/rtkala
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87