Gündem:
7 TİP'linin KATİLİ SERBEST BIRAKILDI

DENETİMLİ SERBESTLİK YASASINDAN YARARLANIP TAHLİYE EDİLDİ 

Ankara Bahçelievler’de 1978 yılında Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 kişinin öldürülmesine karıştığı gerekçesiyle hüküm giyen ve tahliye edildikten sonra 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve gasp' suçlarından toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Haluk Kırcı, avukatlarının başvurusu üzerine 2,5 yıldan beri bulunduğu Bursa Cezaevi’nden tahliye edildi. 

Bir işadamını cezaevine çağırarak tehditle 5 milyon dolar para istendiği iddiasına ilişkin İstanbul 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Haluk Kırcı'ya, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve gasp' suçlarından toplam 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Bu cezanın 2011 yılında Yargıtay tarafından onanmasının ardından yeniden cezaevine konulan Haluk Kırcı, 2,5 yıl önce Eskişehir Cezaevi’nden Bursa H Tipi Cezaevi’ne nakledildi. 

Dün Bursa Açık Cezaevi’ne nakledilen Haluk Kırcı’nın Avukatı Veysel Aşkın'ın başvurusunu inceleyen İnfaz Hakimliği, Cumhuriyet Savcısının da görüşünü alarak, akşam saat 17.00 sıralarında denetimli serbestlik yasası hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verdi.

Cezaevi çıkışında eşi Vesile Kırcı tarafından karşılanan Haluk Kırcı’nın İstanbul’a gittiği öğrenildi. 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku