Gündem:
KUBİLAY, 'YASAK' YÜZÜNDEN KENDİ OKULUNDA ANILAMADI

KUBİLAY, 'YASAK' YÜZÜNDEN KENDİ OKULUNDA ANILAMADI

Şehit Kubilay’ın okulunda anma törenine izin verilmedi

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde bulunan ve eski adı 'Bursa Öğretmen Mektebi' şimdiki ismi Mehmet Çelebi Lisesi olan okulda her 23 Aralık tarihinde Şehit Asteğmen Kubilay’ı anma töreni yapılıyordu.  Bu yıl okul yönetimi tarafından etkinliğin yasaklanması tepki çekti. Eğitim-İş Bursa Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri alınmadıkları lisenin kapısına Şehit Asteğmen’in posterini asarak basın açıklaması yaptı. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, okul yönetimi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın Belirli Günler ve Haftalar Çizelgesi’ndeki programda böyle bir gün olmadığı için anma etkinliğine izin verilmediğini belirterek, şöyle dedi:

"Az önce burada yaşanan utanç dolu hadiseye hepiniz şahit oldunuz. Önünde durduğumuz okul Mustafa Fehmi Kubilay’ın okuduğu okuldur. Bursa Muallim Mektebinin şimdiki halidir. Ve burada her 23 Aralıkta Mustafa Fehmi Kubilay’ı anma programı yapılırdı. Gelenek haline gelen bu anma programı bu yıl okul müdürünün ilçe milli eğitim müdürünün, il milli eğitim müdürü ve mülki amirlerin ortak çabası ve ortak iradesi ile yasaklanmıştır. Üstelik okul müdürlüğü makamında oturan şahıs ısrarla, kasıtlı olarak bu programa kutlama programı demektedir. İfade ediş şekli budur. Bu program gösteriyor ki gerici ayaklanmaya karşı savaşan Kubilay’ın mücadelesinden rahatsızdırlar. Görünen o ki bu silsilenin makamlarında oturanlar, koltuklarını borçlu oldukları laik cumhuriyet için mücadele eden ve bu uğurda başını veren Kubilay’dan korkmaktadırlar."

Buradaki eylemlerini, 'Hepimiz Kubilay’ız' ve 'Baskılar bizi yıldıramaz' diye slogan atarak sürdüren Eğitim-İş Bursa Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri Şehit Kubilay için saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku