3.Sayfa:
SURİYE'DEKİ SAVAŞTAN KAÇTI, KAZADA KOLUNU KAYBETTİ!
SURİYE'DEKİ SAVAŞTAN KAÇTI, KAZADA KOLUNU KAYBETTİ!

Suriye’deki savaştan kaçan anne, kazada kolunu kaybetti


Suriye’deki iç savaştan eşi ve çocuklarıyla kaçan 18 yaşındaki Mari Şehap, Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’nde meydana gelen otobüs kazasından sağ kolunu kaybetti.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkesini terk eden Mari Şehap, eşi Abdulrahman Elcabir ile çocukları 9 aylık Amer ve 2 yaşındaki Mazen, 3 ay kadar önce kaçak yoldan Deyrizor şehrinden Kilis’e geldi. Kayseri’ye yerleşen Suriyeli ailenin, 18 gün önce Elazığ’da akraba ziyaretinden dönerken Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi’nde geçirdikleri trafik kazası, yaşamlarını altüst etti. 38 kişinin de yaralandığı otobüs kazasında, Mari’nin sağ kolu otobüsün altında kalarak ezildi. Yaralılardan durumu en ağır olan Mari Şehap, kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Suriyeli kadının sağ kolu omuz ile dirsek arasından kesildi. 9 gün hastanede kalan Mari Şehap, eşi ve 2 çocuğu ile Talas İlçesi Mevlana Mahallesi’nde oturan akrabalarının yanına sığındı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye’de kolunu kaybettiğini belirten Mari Şehap, şunları söyledi:

"Elazığ’dan Kayseri’ye gelirken içinde olduğumuz otobüs devrildi. Yaşadığımız kazadan dolayı kolum kesilmek zorunda kaldı. Çocuklarıma bakamıyorum, ev işlerini yapamıyorum. Çok mağdurum. Eşim su anda bir iş yapamadığı için maddi gelirimiz de yok. Eşim hem bana, hem çocuklara bakıyor. Suriye’deki iç savaştan kaçıp geldik. Kazadan dolayı küçük çocuğumun da ayağı kırıldı. Çocuklara bakamadığım gibi ihtiyaçlarını da karşılayamıyoruz. Türkiye’deki yetkililerden ve hayırseverlerden maddi ve manevi yardım istiyoruz." 

Zor durumda olduklarını ifade eden Abdulrahman Elcabir ise, "Hem çocuklara, hem de eşime baktığım için bir iş yapamıyorum. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSTANBUL'da KANLI İNFAZ
Beylikdüzü'nde 2 kişi araç içinde silahla vurulmuş halde bulundu. Hastaneye kaldırılan yaralılar...

Haberi Oku