Gündem:
10 GÜNLÜK BUZAĞININ KIRIK BACAĞINA PLATİN TAKILDI

10 GÜNLÜK BUZAĞININ KIRIK BACAĞINA PLATİN TAKILDI

Zonguldak'ın Devrek İlçesi Yılacıkus Köyü'nde, 10 günlük buzağının kırık saptanan sol arka bacağına 3 saat süren operasyonla platin takıldı.

41 yaşındaki Mustafa Korkut'a ait inek, 10 gün önce doğum yaptı. Korkut, buzağının yürümekte zorlandığını fark edince Zonguldak Veteriner Tıp Merkezi'ne götürdü.

Buzağının sol arka bacağında diz üstü bölgede kırık belirlendi. Veterinerler Önder Alkan ve Suat Olucak tarafından 3 saat süren ameliyatla buzağının bacağına platin takıldı.

Mustafa Korkut, doğumun ardından ineğin ayaklarıyla basması sonucu buzağının bacağının kırılmış olabileceğini, çok üzüldüğünü söyledi.

Veteriner Suat Olucak da ineklerin buzağının üzerine yanlışlıkla basması sonucu kırık vakalarına çok sık rastladıklarını belirterek, "Bu durumda platin takarak buzağının yere basmasını sağlıyoruz. Daha önce yaptığımız ameliyatlarda yüzde 90 başarı sağladık. Bu buzağı da aynı şekilde yürüyecek" dedi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku