Gündem:
160 ÜLKEYE TERÖR İHRAÇ EDİYOR

160 ÜLKEYE TERÖR İHRAÇ EDİYOR

Erdoğan, "Buradan tüm dünya ülkelerini, FETÖ terör örgütüne karşı dikkatli olmaya ve harekete geçmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dost bildiğimiz birçok ülke bunları bize vermemekte ısrar ediyor. Tehlikenin farkına varmamış olanlar bunun bedelini de ağır ödeyecekler."

'Hedefimiz Irak sınırına kadar Suriye topraklarını teröristlerden temizlemek'

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 17 Eylül'de Soçi'de vardıkları mutabata da değindi.

Mutabakatı ile Suriye rejiminin "İdlib Çatışmasızlık Bölgesi'ne yönelik kanlı saldırılarının" önüne geçtiklerini söyleyen Erdoğan, "Hedefimiz, Münbiç'ten başlayarak Irak sınırına kadar olan Suriye topraklarının tamamını teröristlerden temizlemektir" dedi.

Erdoğan, "Taktik çıkarları uğruna teröristleri on binlerce tır, binlerce kargo uçağı silahla donatanlar gelecekte bunun acısını mutlaka çekeceklerdir" diye de ekledi.

'BM Güvenlik Konseyi zulümlere seyirci kalıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında BM'nin yapısında kapsamlı bir değişimin şart olduğunu vurguladı, BM Güvenlik Konseyi'ni de eleştirdi.

Erdoğan, "Konsey, veto hakkına sahip 5 üyenin çıkarlarına hizmet eden, yaşanan zulümlere seyirci kalan bir yapıya bürünmüştür. Somali, Myanmar ve halen Filistin'de yapılan katliamlar BM Güvenlik Konseyi'nin gözü önünde gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesinden 5'i veto yetkisine sahip. Konseyin kalıcı bu üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin.

BM'yi "dünya nüfusu için adaleti sağlayamadığı" gerekçesiyle eleştiren Erdoğan "Bugün dünyanın en zengin 62 kişisinin mal varlığı, nüfusun yaklaşık yarısına yani 3,6 milyar insana denkse burada bir sorun var demektir" diye konuştu.

Erdoğan, "Gelin, BM'yi insanlığın adalet beklentisinin sözcüsü ve uygulayıcısı haline getirelim" çağrısında bulundu.

BM Genel Kurulu'nda Erdoğan'dan önce ABD Başkanı Donald Trump bir konuşma yapmıştı.

Erdoğan konuşması öncesi Trump ile kısa süre de sohbet etti.



BBC News
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku