Gündem:
5 POLİS DARBE'DEN TUTUKLANDI!
5 POLİS DARBE'DEN TUTUKLANDI!

22 Temmuz operasyonunun 3. dalgasında gözaltına alınan Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yardımcısı Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 5 kişi  tutuklandı. 7 polis ise serbest bırakıldı.

22 Temmuz operasyonunun 3. dalgasında mahkemeye sevk edilen 12 polisten aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı. 5 polisin TCK 312/1 maddesi "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

Önceki gün adliyeye sevk edilen 17 kişiden tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişinin sorgusu Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliğince yapıldı.  Sorgu dün gece biterken hakim Bekir Altun kararını bu sabah açıklayacağını belirtti. Hakim Altun, eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yardımcısı Kazım Aksoy, polisler Arif İbiş, Mustafa Demirhan ve Hüseyin Korkmaz'ın tutuklanmasına karar verdi.  Hakimlik 6 kişiyi yurtdışına çıkış yasağı koyarak toplam 7 kişinin ise serbest bırakılmasına hükmetti.  

2010 yılında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube’sinde Müdür Yardımcısı olarak görev alan Saygılı, 2012 yılında ise şube müdürlüğüne terfi etmiş ve bu görevini 17 Aralık operasyonuna kadar yürütmüştü.

Dün adliyeye sevk edilen 16 kişiden tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişinin ise sorgusu devam ediyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
HHHHHHHHHHHHH 10 yıl önce

hangi̇ tankla topla darbe yaptilar

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku