Gündem:
ABD GENELKURMAY BAŞKANI: 'KORKARIM Kİ KOBANİ DÜŞECEK'
ABD GENELKURMAY BAŞKANI: 'KORKARIM Kİ KOBANİ DÜŞECEK'

ABD ordusundan korkutan 'Kobani' açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Org. Martin Dempsey, IŞİD tehditi altındaki Kobani'nin durumuna ilişkin yürek hoplatan bir açıklama yaptı.

Dempsey, Kobani'nin son durumuyla ilgili olarak “Korkarım ki Kobani düşecek” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, ABC News’ten Marta Raddaz’a verdiği demeçte Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kısa sürede Kobani'yi ele geçirebileceğini söyledi.

ÖZEL VE DEMPSEY GÖRÜŞTÜ

IŞİD militanlarının kentin dışına yüklendiğini belirten Dempsey, Kobani’deki gelişmelerle ilgili Türkiyeli mevkidaşı Orgeneral Necdet Özel ile konuştuğunu söyledi.

Türkiye'nin sınırın kendi tarafına IŞİD’in geçişini önlemek için güç yerleştirdiğini belirten Dempsey, "IŞİD bunu yapmayacak kadar akıllıdır" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı, IŞİD'in Kobani’ye Kürtlerden alması halinde Suriye'nin kuzey sınırının büyük bölümünü kontrol edeceğini kaydetti.

"IŞİD DÜŞMANINI ÖĞRENİYOR"

ABD’nin, IŞİD güçlerini Kobani’den püskürtmek için hava saldırısı düzenlediğini belirten Dempsey, yaptıkları saldırıların sınırlı etkisinin olduğunu savunarak, "IŞİD, düşmanını öğreniyor ve nasıl manevra yapılacağını ve nüfusu nasıl kullanacağını ve gizleneceğini biliyor" dedi.

"ELEKTRONİK ALETLERİ KULLANMA KONUSUNDA DAHA DA AKILLANDILAR"

IŞİD savaşçılarını havadan vurmanın gittikçe güç hale geldiğini belirten Dempsey, “Elektronik aletleri kullanma konusunda daha da akıllanıyorlar. Daha önce yaptıkları gibi bayrak sallamıyorlar, büyük konvoylar halinde hareket etmiyorlar. Görünür ve tanımlanabilir karargahlar kurmuyorlar” dedi.


Dempsey, Kobani’nin düşmesi halinde IŞİD’in ‘korkunç zulümler’ yapacağından şüphesi olmadığını söyledi.


"TÜRKİYE'Yİ DE TEHDİT EDER HALE GELECEKLER"

Birleşmiş Milletler Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura ise “IŞİD Kobani’yi alırsa büyük bir insani trajedi ve katliam yaşanması söz konusu. Ayrıca Türkiye'yi de tehdit eder hale gelecekler. Kararı Türkiye'ye bırakıyorum” dedi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku