Gündem:
ABD, GÜLEN SORUSUNU YANITLAMADI
ABD, GÜLEN SORUSUNU YANITLAMADI

FETHULLAH GÜLEN HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, mahkemeye sunduğu talep yazısında, "Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi, bürokrasi alanında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olan şüpheli Fetullah Gülen'in 1998 yılında yurtdışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediğinin giriş çıkış kayıtlarından anlaşıldığı..." ifadesi yer aldı.

"KENDİSİNE ULAŞILMASININ MÜMKÜN GÖRÜLMEDİĞİ..."

Savcı Yılmaz, talep yazısında, halen ABD'de yaşadığı belirtilen Gülen'in atılı suçları işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığını öne sürerek, uzun süreden beri yurt dışında olması nedeniyle kendisine ulaşılmasının mümkün görülmediğinin anlaşıldığını kaydetti, "Şüpheli Fetullah Gülen hakkında yakalama emri düzenlenmesini" talep etti.

ÜÇ SUÇ YÖNELTİLDİ

Talep yazısında, Gülen hakkında "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, "İftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma" ve "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarını işlediği öne sürülüyor.

Talebi değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği'nin Fethullah Gülen hakkındaki "yakalama" talebini kabul ettiği öğrenildi.

Bu arada, savcılığın talep yazısında, Fethullah Gülen'in isminin "Fetullah" şeklinde yazılması dikkat çekti.

ABD BU SORUYU YANITLAMADI

ABD, Türk Hükümeti'nin, hakkında tutuklama kararı çıkartılan, Gülen Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen'in iadesini isteyip istemediğine yönelik soruyu yanıtlamadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Amerikalı bir gazetecinin, "Türk mahkemesi, taraftarları hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanan Fethullah Gülen için tutuklama kararı çıkardı. Türk Hükümeti iade istedi mi? İstedilerse, ABD Fethullah Gülen'i iade eder mi" sorusuna verdiği yanıtta, bu tür soruları ilke olarak yanıtlamadıklarını söyledi. Psaki, "Haberleri gördük. Politikamız gereği olarak, Dışişleri Bakanlığı, iade taleplerine ilişkin yorum yapmaz, iade talebi yapıldığını onaylamaz yada iade talebi yapılmış olduğunu inkar etmez. Ayrıntıları Türk Hükümeti'ne sormalısınız" dedi.

Psaki, aynı gazetecinin "Türk Hükümeti'nin yada mahkemelerinin, hukuksal sistemi muhalifleri ve karşı fikirde olanları bastırmak için kullanıyor mu" sorusunu ise, "Genel olarak konuşursak, bu konulara ilişkin kaygılarımızı daha önce dile getirmiştik. Bu özel konu için, daha önce söylediklerimizden başka bir şey yok" diye yanıtladı.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku