Gündem:
ABD, PYD ve YPG'ye SİLAH ve MÜHİMMAT SEVK EDİYOR!
ABD, PYD ve YPG'ye SİLAH ve MÜHİMMAT SEVK EDİYOR!

VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI 
DOĞU PERİNÇEK: "SURİYE’DEKİ ABD ÜSLERİ PKK’YA SİLAH GÖNDERİYOR"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 11.10.2016 tarihinde parti genel merkezinde Türkiye gündemi, Vatan Partisi’nin faaliyetleri ve Türkiye’nin acil ihtiyaçları üzerine bir basın açıklaması yaptı . Açıklamanın ana başlıkları şunlardır:

•Şemdinli saldırısı ve PKK’nın artan mühimmatı
•ABD’nin Fırat’ın Doğusundaki yeni hava üsleri
•Vatan Partisi heyetinin 3-7 Ekim 2016 tarihlerinde Şam’da Suriye devlet yetkilileriyle yaptığı görüşmeler ve Suriye Devleti’nin Fırat Kalkanı değerlendirmesi
•Türkiye’nin acil ihtiyacı

Çaresizlik içinde kıvranan PKK, geçtiğimiz günlerde saldırılarını artırdı. Şemdinli saldırısında 5 ton patlayıcı kullanan PKK’nın, önceki dönemlere kıyasla son derece büyük mühimmat kullandığı dikkati çekiyor. 

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Yunus Soner’in 3 - 7 Ekim arasında, Şam’da Suriye devlet yetkilileri ile gerçekleştirdiği temaslar, bu konuda son derece önemli bilgileri ışığa çıkardı. 

FIRAT’IN DOĞUSU’NDA 5 AMERİKAN HELİKOPTER ÜSSÜ

Vatan Partisi heyeti Suriye’de üst düzey güvenlik yetkilileri ve bakanlar ile görüştü. Burada heyetimizle şu bilgiler paylaşılmıştır:

•ABD, Fırat’ın doğusunda, Kamışlı’ya kadar olan alanda 5 adet saldırı helikopter üssü kurmuştur. Bunlar, Ayn el Arab, Tel Tamir, Dırbasiye, Resulayn ve Cuadi’de bulunmaktadır. 

•ABD bu üsler üzerinden PYD ve YPG’ye silah ve mühimmat sevkiyatı yapıyor. Silah ve mühimmat Irak’tan getiriliyor. 

•Getirilen silah miktarı, yerel ihtiyacın çok ötesinde. Bu silah ve mühimmat, Türkiye’ye sokulup Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk polisine karşı kullanılmaktadır. 

•Suriye hükümeti olarak biz, bu silah ve mühimmatı teslim alanları isim isim biliyoruz.

Suriye  yetkililerinin açıklaması bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu koridor, ABD’nin PKK’ya cephane ve tedarik alanıdır.

ABD bu koridorla Türkiye’nin kalbinde bombalar patlatıyor. Şemdinli’de patlatılan bombalar bu koridordan geliyor. 

Suriye’nin kuzeyindeki koridor, hem komşumuzun bütünlüğünü, hem de Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmektedir.  

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı Operasyonu bu nedenle de çok önemlidir. 

SURİYE YETKİLİLERİNİN FIRAT KALKANI’NA BAKIŞ AÇISI

Vatan Partisi heyeti Şam’daki temaslarında, Fırat Kalkanı Operasyonu’nun Türkiye’nin güvenliği ve Suriye’nin toprak bütünlüğü için gerçekleştiğini açıkça dile getirmiştir. 

Suriye tarafı, Türkiye’nin geçmiş siyasetlerini eleştirmekle birlikte, PKK ve PYD ile ilgili hassasiyetini anlayışla karşılamıştır. 

Suriyeli yetkililer, Fırat Kalkanı operasyonuna bütünüyle karşı çıkmamıştır. Şam, operasyonun kendisiyle iletişim ve eşgüdüm içinde yapılmasını önermektedir. 

Suriyeli yetkililer son derece önemli bir olguyu da doğruladı: Fırat Kalkanı Rusya ve İran’ın onayıyla gerçekleşmektedir. 

Suriye hükümet yetkilileri, Ankara ve Şam’ın en kısa zamanda ilişki kurmasının iki ülkenin ulusal çıkarları için hayatı olduğunu vurguladı.

BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ ACİL İHTİYAÇ

Türk-Amerikan savaşında ABD’nin Mehmetçiğe karşı yığınak yaptığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. 

ABD Suriye’de kurduğu terör koridoruyla PKK saldırısına malzeme desteği sunmaktadır. 

Bu nedenle Fırat Kalkanı’nın başarıyla devam etmesi, Türkiye’nin dikkatlerini buraya yoğunlaştırması hayatidir. Musul operasyonu, ABD’nin Fırat Kalkanı’na karşı oluşturduğu bir tuzaktır. 

Buna karşılık, Rusya, Suriye, Irak, İran, bütün bölge ülkeleri Türkiye’nin PKK ile mücadelesine destek vermekte ve Fırat Kalkanı’na olumlu yaklaşmaktadır. 

Operasyonun başarılı devam etmesi ve PKK’nın bütün Batı Asya’dan temizlenmesi için komşularımızla iletişim ve işbirliği son derece önemlidir. 

Vatan Partisi olarak, Türk-Rus ilişkilerini düzelttiğimiz, Suriye ile iletişimi açık tuttuğumuz gibi Türkiye’nin Vatan Savaşı’na öncülük etmeye devam edeceğiz.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku