Gündem:
ABDULLAH GÜL'ün SAĞLIK TELAŞI
ABDULLAH GÜL'ün SAĞLIK TELAŞI

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tansiyon düşüklüğü nedeniyle dün gece hastaneye yatırdığı babası, 93 yaşındaki Ahmet Hamdi Gül’ün bugün taburcu edilmesi ardından, programında 1 günlük gecikmeyle, Anadolu Jet'in tarifeli uçağıyla İstanbul’a döndü. Gül, "Babamın durumu çok şükür iyi" dedi.

Kayseri’de iki gün süren ziyarette bulunan, adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi'nin Sümer Kampusu'nda düzenlenen '11'inci Cumhurbaşkanlığı Müzesi ve Kütüphanesi'nin 24 Temmuz’daki açılışı öncesi son hazırlıkları gözden geçirdikten sonra dün gece İstanbul’a dönmeyi planlamıştı. Abdullah Gül, ilerlemiş yaşına karşın oruç tutmaya devam eden babası Ahmet Hamdi Gül, iftar sonrası tansiyon düşüklüğü nedeniyle rahatsızlanınca onu hastaneye götürerek, dönüşünü erteledi. Gece serum tedavisi uygulanan babasının bu sabah taburcu işlemlerine nezaret eden Gül, muhabirine "Babam dün gece tansiyon düşüklüğü nedeniyle biraz rahatsızlandı. Durumunda ciddi bir şey yok. Çok şükür şimdi iyi" dedi.

"Sabah ve akşam yalnız bırakmadı"

Hastane Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz da, "Sayın Cumhurbaşkanımızın babasının sağlık durumu gayet iyi. Ciddi bir rahatsızlığı bulunmuyor. Dün akşam üzeri tansiyon düşüklüğü nedeniyle hastanemize getirildi. Serum tedavisi tamamlandı. Cumhurbaşkanımız bu süreçte babasının yanındaydı. Sabah ve akşam yalnız bırakmadı. Babasının sağlık durumunun iyi olduğunu görünce, İstanbul’a gönül rahatlığıyla hareket etti" diye konuştu.

Eski Cumhurbaşkanı Gül, kendisine refakat eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte hastaneden havaalanına geçerek, Anadolu Jet'in tarifeli seferiyle İstanbul’a bir günlük gecikme ardından döndü.

11'inci Cumhurbaşkanının adını taşıyan müze ve kütüphanenin 24 Haziran’da açılışının yapılacağı, açılışa başta 12'nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir çok yabancı ülke cumhurbaşkanlarının da katılacağı ifade edildi.

Abdullah Gül, tarihi Kayseri Lisesi'ndeki Milli Mücadele Müzesi'ni ziyareti sırasında slikondan yapılmış, kendisini okul sırasında gösteren heykeli ve tarihi okulda yedek olarak hazırlanan TBMM kürsüsünde hatıra fotoğrafı çektirdi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MECLİS'te İSRAİL GERİLİMİ
Türkiye’nin İsrail’le olan ticari ilişkileri TBMM’de tartışma yarattı. CHP’nin bu konudaki Meclis...

Haberi Oku