Gündem:
ABDULLAH GÜL'ün AKRABASI OLAN REKTÖR İSTİFA ETTİ

ABDULLAH GÜL'ün AKRABASI OLAN REKTÖR İSTİFA ETTİ

İzmir'in dördüncü kamu üniversitesi olarak kurulan Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü, aynı zamanda Abdullah Gül'ün akrabası da olan Prof. Dr. Galip Akhan, YÖK'ün açtığı soruşturma üzerine görevinden istifa etti. Üniversitede çok sayıda akademisyen ve çalışan, FETÖ soruşturmalarından tutuklanmış ya da açığa alınmıştı.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2003 yılında Başhekimliğe atanan Prof. Dr. Galip Akhan ardından kuruluşunun tamamlanmasıyla 2010 yılında Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. Kurulduğu tarihten beri de rektörlük görevini yürüten Galip Akhan hakkında, YÖK'e bir yıl önce isimsiz ve imzasız olarak gönderilen bir dilekçe üzerine soruşturma açıldı. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de akrabası olan Galip Akhan bu gelişme üzerine görevinden istifa etti. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmalarda, Katip Çelebi Üniversite'nde görev yapan çok sayıda akademisyen ve görevli, tutuklanmış yada açığa alınmıştı.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku