Gündem:
ACI KAYIP: 'METE AKYOL'
ACI KAYIP: 'METE AKYOL'

Gazeteci ve yazar Mete Akyol'un Ankara'ya gitmek için sabah Ataşehir'de aracına bindiği sırada direksiyon başında fenalaştığı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

Gazeteci ve yazar Mete Akyol, 81 yaşındaydı. Basın Şeref Kartı sahibi Mete Akyol, tutuklu bulunan gazetecilere destek amacıyla Silivri cezaevi önünde evinden getirdiği sandalyesine oturarak 'umut nöbeti'ni başlatmıştı.

AA'nın geçtiği habere göre Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Bütün Dünya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Akyol, Ankara'ya gitmek için sabah saatlerinde Ataşehir'de aracına bindiği sırada direksiyon başında fenalaştı. Ataşehir Memorial Hastanesi'ne kaldırılan Akyol, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Gazeteci-yazar Akyol'un yakın arkadaşı Yunus Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Merhum, Ankara'ya gitmek için aracına bindiği sırada direksiyon başında fenalaşınca Ataşehir Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak sabah saat 10.00 civarında vefat etti" dedi. 
Demir, Akyol'un cenazesinin ne zaman kaldırılacağının akşam saatlerinde belli olacağını sözlerine ekledi.

Başkent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da Mete Akyol'un hayatını kaybettiği belirtilerek, "Merhuma Allah'tan rahmet, sevenlerine, yakınlarına ve üniversite çalışanlarına başsağlığı diliyoruz." denildi.

METE AKYOL KİMDİR?

1935 yılında Ordu'da dünyaya gelen Mete Akyol, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin İngiliz Dili ve Edebiyati bölümünden mezun oldu. 1951 yılında Ulus gazetesinin çocuk sayfasında çeviriler yaptı. 1953 yılında Hürriyet gazetesinin Tarsus muhabiri olarak göreve basladı.

1959'dan 1994'e kadar Milliyet, Öncü, Hürriyet, Dünya, Günaydın, Sabah gazetelerinde muhabir, roportaj yazarı, köşe yazarı ve genel yayın yönetmeni olarak değişik görevlerde bulundu. TRT 1, TRT 2, NTV ve TV8 televizyonlarında çeşitli programlar yaptı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Başkent Üniversitesi'nde gazetecilik dersleri veren Akyol'un, beşi gazetecilik deneyimlerini aktardigi altı kitabı bulunuyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku