Gündem:
AHMET ŞIK: 'KÖPRÜDEN 'İNCE' SON ÇIKIŞ'

AHMET ŞIK: "KÖPRÜDEN 'İNCE' SON ÇIKIŞ"

4 Haziran seçimlerine sayılı günler kala kamuoyunun en çok merak ettiği konu Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldığında HDP’nin kimi destekleyeceği...

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık bu soruya “Köprüden ‘İnce’ son çıkış” diyerek yanıt verdi.

KÜRT SEÇMENİ ADINA KONUŞMUYORUM AMA…

24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Şık, “Bana en çok sorulan soru ‘HDP seçmeni -isim de vererek söyleyeyim- Muharrem İnce’ye destek verecek mi?’ Muhtemelen siz de soracaksınız. Ben peşin peşin söyleyeyim: Evet verecekler. Bakın ben Kürt seçmeni adına konuşmuyorum ama bir ortak akıl ve vicdan adına konuşabiliyorum. Çünkü HDP seçmeni olmayıp HDP'nin parlamentoda olmasının kıymetini bilen insanların gösterdiği olgunluğa, teveccühe HDP seçmenin aynı şekilde karşılık vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü kaygılarımız aynı. Bu ülkede nasıl ki HDP’li olmayan seçmenin kendileri, çocukları, gelecekleri ile ilgili kaygıları varsa, bu ülkenin geleceği ile ilgili kaygıları varsa HDP seçmenini de aynı kaygıları taşıyor. Bugün Diyarbakır’daki, Şırnak’taki, Cizre’deki, Nusaybin’deki seçmenin kaygıları İstanbul, Antalya, Aydın’dakinden biraz faklı. Ama nihayetinde barış içinde yaşamak istiyorlar. Hem Aydın’dakiler, hem Mardin’dekiler, hem Diyarbakır’dakiler hem de İstanbul’dakiler. Ve burada ortak akıl ve vicdan devreye girecek. Çünkü bu ülke bu kan banyosunu, bu kötü iktidarı hak etmiyor. Çoğulculuğa karşı tek adam diktasını hak etmiyor.. Köprüden ‘İnce’ son çıkış ve bu toplumsal mutabakatın kamusal karşılığı var” diye konuştu.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku