Gündem:
AKP İRTİFA KAYBEDİYOR, GÜM DİYE YERE ÇAKILACAK!
AKP İRTİFA KAYBEDİYOR, GÜM DİYE YERE ÇAKILACAK!

Ünlü haber spikeri Feyman, Kocaeli milletvekili adayı olarak siyasete girdi.

Sokak sokak dolaşarak halkın nabzını tutan Feyman, sandıktan çıkacak sonuç için “AKP oy değil irtifa kaybediyor. 7 Haziran, onların yıkım seçimi olacak” dedi

Gülgûn Feyman’ın milletvekili adayı olduğunu Yılmaz Özdil’in yazısından öğrendim.

Arayıp, bir röportaj yapalım dememle, buluşmamız da bir oldu.

Bu; kendisinin çok hevesli olduğundan değil, bir meslektaş olarak meslektaşına olan saygısındandı…

- Neden siyaset, neden Vatan Partisi?

Yıllar boyu haber sunan bir isim olarak, gerek CHP, gerek MHP kadrolarındaki siyasetçilerle hep yakın dostluğum oldu. Çok teklif geldi. Fakat hiçbir zaman düşünmedim. Ama ülkemizin sürüklenmekte olduğu karanlık süreci ve gelinen noktayı görünce, açıkçası benim için de işler değişti.

Dedim ki; bırakın Gülgûn Feyman olmayı, bir kadın olarak, bir eş olarak ve bir anne olarak ben Meclis’te olmalıyım… Çocuklarımın geleceği için olmalıyım. Bu koşullarda eğer ülkede dirlik olmazsa, yuvalarda da olmaz.

Bugün Türkiye’de cinayetler rutin haberlere dönüştüyse, şiddet hayatın her anında varsa, bu tamamiyle genel sorunların kişilere yansımasıdır aslında. Çünkü artık herkes deli gömleği giymiş gibi gezmeye başladı.

Ülke bu haldeyken, ben de olmalıyım diyerek siyaset yapmaya karar verdim. Liderinin duruşu beni Vatan Partisi’ne sürükledi.

- Peki bir kadın olarak, Meclis’te kadınlar için ne yapacaksınız?

Bu noktada her şeyden önce bir anneyim. Türkiye bugün çok ciddi bir bölünme tehlikesiyle karşı karşıya.

Açılım dendi, ama açılımın kâr etmediğini, terörün devam ettiğini gelen haberlerle görüyoruz. Türkiye çok ağlıyor. Her konuda ağlıyor.

“Berkin’ini de al, ananı da al git…” diyen bir zihniyet, herkese küfür etme ve herkese kötü davranma hakkını kendinde görüyor…

- Ve geldik en merak edilen soruya… 7 Haziran’da sandıktan ne çıkacak?

Ben ümitliyim bu defa. Öncelikle kendi partimden ümitliyim.

Vatan Partisi, ilk önce vatan diyor, Türkiyem diyor. Bölünmeye kesinlikle cephe alıyor. Vatan derken, biz şunu da diyoruz; 152 adamız sessiz sedasız Yunanistan’a peşkeş çekilmiş durumda. Vatan Partisi bunun düzeltilmesinin peşinde.

Sonra bakın bu Ermeni soykırım iddiaları konusunda Doğu Perinçek’in tavrı çok önemli.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) açtığı ve Türkiye adına kazandığı bir dava var. Bütün bunların sandığa yansıyacağına inanıyorum. AKP ise, oy değil irtifa kaybediyor. İrtifa kaybetmek, çok büyük bir tehlikedir biliyorsunuz. Uçak 2 bin metre irtifa kaybettiğinde, güm diye çakılır. Dolayısıyla AKP’nin de motoru durdu artık. Sistem yürümüyor. Kendi içlerinde bile yürümüyor artık. Ben halkın nabzını tutmak için çok fazla dolaşıyorum sokaklarda. “Ellerim kırılsaydı da bunlara oy vermeseydim” diyen ciddi bir kitle var. Bu seçim, AKP’nin yıkım seçimi olacak.

VEKİL YÜKSEK MAAŞ ALIRSA TABİİ KAYNAK BULUNAMAZ!

- Milletvekili olursanız, Parlamentoda neleri değiştirmek için çalışacaksınız?

Konfüçyüs’e sormuşlar; “Bir ülkenin yönetimi sana verilse, ne yaparsın” diye. “Önce dilini düzeltirim” demiş. Argo ve küfür Parlamento’nun dili oldu. Parlamento’da doğru düzgün ve zarif bir dilin hakim olması için çalışmak isterim.

Bir de milletvekili yasasının değişmesi için uğraşırım. Orada da bir sürü çarpıklık var. Milletvekili maaşlarını fevkalade yüksek buluyorum mesela. Her ne kadar bizim vekillerimiz harcamalarının çok olduğunu söyleseler de, ben bunu kabul edemiyorum. Milletvekiline bu kadar yüksek maaş verip, işçi ve memura kaynak yaratamayız, Yunanistan’a benzeriz derken; emekli vekillere bir gecede 750 lira zam, biz emeklilere de seçim öncesi diye 100 liralık göstermelik zam yapamazsın.

- Emekli maaşınızı sorabilir miyim?

1100 lira alıyorum.

- O zaman 100 lira zam alamazsınız. O zam bin liranın altındaki maaşlar için geçerli çünkü.

Düşünün işte, bu nasıl bir kepazelik?

ONLAR BENİ BEN ONLARI İYİ TANIYORUZ

Gülgûn Feyman, babasının işi dolayısıyla neredeyse il il dolaştı. Üniversite eğitimini Erzurum’da tamamladı ve bu şehirde 8 yıl kaldı. Feyman, Kocaeli’nden aday olma nedenini ise şöyle açıkladı; “Çünkü hem Kocaeli beni çok iyi tanıyor, hem de ben bölgeyi ve bölge insanını iyi tanıyorum. Sık sık gidip geldiğim, ders verdiğim bir yer.”

EDİRNE'yi de İYİ BİLİRİM KARS'ı da

– Siz aynı zamanda Türkiye’yi de karış karış bilen ve tanıyan bir insansınız.

Babam emekli albay. Edirne’den Kars’a kadar gitmediğimiz yer kalmadı.

Hakkari’nin Uludere’sini 5 yaşımdayken soludum. Rahmetli anneciğim kardeşimi orada dünyaya getirdi. Tarlada başladı doğum ve evde bitti. Annemin doğumunu bizim komşularımız olan Kürt kardeşlerimiz yaptırdı.

Oralarda sebze meyve yiyemedik. Çünkü Siirt’ten bir hafta 10 günde katır sırtında gelirdi. Gelene kadar ıspanakların yaprakları çürürdü. Annem köklerini haşlar, bize suyunu içirirdi.

Böyle zamanlar geçirdiğim için, gerçekten çok iyi biliyorum oraları.

Sonraki süreçte de mesleğim gereği çok gittim.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku