Gündem:
AKP MİLLETVEKİLİ, PERİNÇEK'E TAZMİNAT ÖDEYECEK!
AKP MİLLETVEKİLİ, PERİNÇEK'E TAZMİNAT ÖDEYECEK!

AKP Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ'ın yerel televizyonu Kanal E'de 20 Ekim 2011'deki ana haberlerde Perinçek hakkında hakaret içeren ifadeler kullandı. Demirbağ'ın programda eski MİT Kontr Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün ağzıyla Perinçek'e yönelik iddialarda bulunması dikkat çekti. Demirbağ Perinçek hakkında şu sözleri sarfetmişti: 

“Doğu Perinçek isimli fabrikatör denilen ... Ben ona kısaca 'P...' diyorum parantez içerisinde. Neden? Çünkü ÇYDD vasıtasıyla Güneydoğu'dan temiz fakir aile kızlarını alıp götürüp burs vermek suretiyle... Harp okulundaki öğrencileri tezgaha düşürerek, peşkeş çekerek, üst düzey subaylara ... kameralara almak suretiyle video kaydı yapmak suretiyle bunları istihbaratında da her konuda kullandılar. Bunların imanı yok. Kendileri ayakta kalmak için her şeyi yaparlar. Tıpkı Perinçek gibi. Derin devletin içindeki unsurlarla Öcalan'ın Perinçek'in hiçbir farkı yok. Hep aynı ekip zaten bunlar. Perinçek Apo'nun en yakın arkadaşı. Aynı zamanda Ergenekon'un mucitleri.”

İP Lideri Perinçek'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin'in açtığı davanın görüldüğü Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi, Demirbağ'ın ifadelerinin eleştiri sınırını aştığını, Perinçek'e karşı haksız fiil oluşturduğunu kaydetti. Mahkeme, “Olayın özelliği, zararın ağırlık derecesi, tarafların sosyal ve ekonomik durumları dikkate alınarak hak ve nesafet ölçüleri içerisinde 4 bin TL manevi tazminat ödenmesine” karar verdi.

ZÜLFÜ DEMİRBAĞ KİMDİR?

AKP Elazığ Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesidir.

Zülfü Demirbağ, 13 Şubat 1956'da Elazığ Palu'da doğdu. Babasının adı Arslan Nedim, annesinin adı Vacide'dir.

İnşaat Mühendisi; Fırat Üniversitesi Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştı. Doğuş İnşaat Samsun Derbent Barajı mühendisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı olarak görev yaptı. Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

22. Dönemde Elazığ Milletvekili seçildi.

Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Demirbağ, evli ve 4 çocuk babasıdır.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku