Gündem:
AKP'yle KORKUTUP 'HDP BARAJ AŞSIN' DİYENLERE TOKAT GİBİ YAZI!
AKP'yle KORKUTUP 'HDP BARAJ AŞSIN' DİYENLERE TOKAT GİBİ YAZI!

İşte Aydınlık Gazetesi'nin internet sitesi www.aydinlikgazete.com adresinde Murat Şimşek imzasıyla yayımlanan 'Büyük kurnazlık - Kim'ler Meclise' başlıklı o ilgi çekici yazı;


Murat Şimşek


"KİM'ler MECLİSE"


Tayyip Erdoğan’a yönelik “Seni başkan yaptırmayacağız” sözleriyle bazı hükümet karşıtlarının kahramanı haline gelen Selahattin Demirtaş, gün geçmesin ki, bu vatandaşların gönlünde kurduğu tahtı sağlamlaştırmasın. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Erdoğan’a “Seni Cumhurbaşkanı yaptırmayacağız” benzeri çıkışlar yapan HDP’li vekiller, Cumhurbaşkanlığı yemin törenine tam kadro katılmış ve Erdoğan’ı çılgınca alkışlamışlardı. Hatta kendini kaptırıp iyice coşan Demirtaş, alkışa ayakta devam etmişti. Demirtaş, alkışının ardından kendisini aldatılmış hisseden bazı saf solculara cevap vererek “Bugün olsa yine alkışlarım. AKP alkışlanarak bitirilir...” demişti.

HDP ile bir farkı kalmayan Y-CHP’nin “Milletçe alkışlıyoruz” sloganlı kampanyasına Demirtaş referans olmuşsa şaşırmayız.

CHP’nin şakşak kampanyası, başlı başına bir konu olduğu için hiç girmeden kapatalım. 

CUMHURİYET MEYDANLARDA

Demirtaş ve benzerlerinin omurgasız söylem ve duruşları birilerinin garibine gidiyor hâlâ. 

Son aylarda HDP’nin yayın organına dönüşen Cumhuriyet gazetesi “HDP barajı geçerse AKP tek başına iktidar olamıyor” yollu haberlerinin ardından bu duygularını HDP yöneticilerine söyletmek istedi. 

Soluğu “Selocan” ve “Sırrı Abe”nin yanında alan Can Dündar, sohbetlerinin ardından HDP’lilerin “çözüm sürecinin yaşatılması şartıyla AKP’yi dışarıdan destekleme fikrine uzak olmadıklarını” yazdı. 

Demirtaş, Can Dündar’ı kendilerinden gördüğünden olsa gerek “Yazmaz herhalde” düşüncesinden midir bilinmez, boş bulunup konuştu ama ertesi gün Cumhuriyet’i yalanladı.

Cumhuriyet’in “yanlışı düzelteceğini umduğunu” söyleyen Demirtaş, “kötü niyetli olmadıklarını” ekleyerek Dündar’ın yanağından makas almayı da ihmal etmedi. 

Demirtaş’a cevap veren Dündar, savunmasını yaptıktan sonra “Kötü niyetli olmadığımızı teslim ettiği için de Selahattin Başkan’a teşekkür edelim” sözleriyle yazısını bitirdi. 

35 yazarıyla meydanlara çıkan ve bütün yurttan gözlemlerini yansıtan Cumhuriyet yazarlarındaki HDP aşkı görülmeye değer. 

4 parti dışında kimseyi görmeyecekseniz ne zahmet edip gittiniz taşraya. Adana’da kebap yiyip Denizli’den şarap taşımaksa niyetiniz, orasını bilemeyiz. 

Ataol Behramoğlu’nun dışında Vatan Partisi’nin adını anan çıkmadı henüz.

‘BÜYÜK KURNAZLIK’

Şimdi biz HDP’yi eleştirince bazılarının hedefi oluyoruz. AKP ile işbirliğiyle suçlanıyoruz. 

Bize çamur atmayı bırakın da söyleyin, Abdullah Öcalan değil miydi “Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz. Biz AKP ile bu temelde bir başkanlık ittifakına girebiliriz” diyen. 

Hadi balık hafızalısınız, iki buçuk yıl önceki İmralı tutanakları haberlerini unuttunuz diyelim. Daha düne kadar“Erdoğan ülkeyi PKK’ya sattı” diyen adamların şimdi HDP’ye oy istemesine ne demeli? “AKP ile ulusalcılar ittifak yapmış.” Size okkalı bir “hass...” çekmek lazım ama yeni yoldaşınız Baydemir’e benzemek istemeyiz. 

HDP’nin kuyruğuna takılanlar “Biz’ler Meclise” diyorlar. Halkı “halklar” yaptıkları yetmiyormuş gibi “biz”i “biz’ler” yaptılar. Adamların hamurunda var, bölmeden duramıyorlar. Amip gibi bölünen solcularımız da nihayet başlarını soktukları bir çatı bulduklarının sevincinde... 

Oysa Demirtaş, seçimlere parti olarak katılacaklarını açıkladığı toplantıda “Başkan Apo’nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye’yi değiştireceğiz” demişti. Yani Cihangir solcuları “ama çiçek, ağaç, böcek” demeden Demirtaş çıkarmış ağzındaki baklayı. 

Aynı Demirtaş, üç yıl önce “açlık grevleri” sırasında Öcalan posteri açanlara yönelik tepkiye “Öcalan’ın posterini Kürdistan’da asmayacaklar da nerede asacaklar? Daha heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazın”sözleriyle tepki göstermişti. 

Yani siz “Büyük insanlık” hayali kurarken oy verdikleriniz “Büyük Kürdistan” derdinde. 

“Önce küçüğünü kurun” veya “Yavaş kurun saçınız başınız dağılmasın” da diyemiyorsunuz. “Türkiye partisi” olmuşlar; 24 Nisan’da Ermeni19 Mayıs’ta Pontus “soykırımlarını” anıyorlar. 29 Ekim ve 30 Ağustos için ne planladılar meraktayız. 

Yine de Demirtaş’ın “Ermeni soykırımını tereddütsüz kabul ediyorum” sözleri, Türkiye düşmanlığını bir tarafları oynamadan dile getirmesi bakımından övgüye değer. 

Daha geçen ay “HDP’nin Ankara’da düzenlediği konsere telekonferans yoluyla bağlanan Demirtaş, “HDP Başkan Apo’nun projesidir. Bunu unutmadan çalışmalar yürütmeliyiz” demişti. Demirtaş’ın sürekli hatırlattığı projeyi, bizim aklıevvel solcularımız inkâr ediyor... 

Ne kadar kendilerini kandırsalar da bal gibi biliyorlar Dengir Mir Mehmet Fırat’a oy verdiklerini. Fadıl Akgündüz bile “Oyumu HDP’ye vereceğim” dediyse bi durup düşünürler diye bekliyorsunuz. Ama yok. Pragmatist davrandıklarını sandıkça daha beter oluyorlar. 

Kılıçdaroğlu bile “HDP barajı geçerse başbakan olurum” derdinde. 

Savcı Sayan ayarında “Partim CHP oyum HDP” diyen troller türedi. Kurnazlık yapıp HDP’nin barajı aşması halinde ortaya çıkacak tablodan bahsediyorlar. 

Herkesi kör alemi sersem sanıyorlar. 

Tanpınar’ın dediği gibi “Salaklığın en büyük belirtisi; herkesi salak, bir tek kendini akıllı sanmaktır.”  


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku