Gündem:
AKP ZİHNİYETİ KÜLTÜRÜMÜZE DÜŞMAN
AKP ZİHNİYETİ KÜLTÜRÜMÜZE DÜŞMAN

İşte, sosyolog, gazeteci ve cesur yazar Nevval Sevindi'nin odatv.com'da yayımlanan 'Ressam padişahlardan heykel yıkan Osmanlıcılara nasıl geldik?' başlıklı o çarpıcı yazısı;

Ressam padişahlardan heykel yıkan Osmanlıcılara nasıl geldik

Son İslam halifesi, ressam, müzisyen... Osmanlı hanedanı hukukuna göre II. Abdülmecid olarak isimlendirilir. Yıldız Sarayı’ndaki Şehzedeğan Mektebi’nde sıkı bir eğitim aldı. Tarihe ve edebiyata meraklı, dil öğrenmeye yatkındı. Arapça, Farsça, Fransızca ve Almanca öğrendi. Sanayi-i Nefise hocaları ile ilişki kurdu; Osman Hamdi Bey, Salvatore Valeri’den resim dersi aldı. Fausto Zonaro ile dostluk kurup resim çalışmalarında onun yolunda ilerledi.

1909'da kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nin fahri başkanlığını yaptı. Haremde Beethoven, Haremde Goethe, Yavuz Sultan Selim adlı tabloları 1917'deViyana'daki Türk ressamlar sergisinde sergilendi. Keman, piyano, viyolonsel ve klavsen çalan Abdülmecid Osmanlı padişahı ise Osmanlı’yı ağzından düşürmeyen Vandallar kim?

HANGİSİ BU HEYKEL KADAR RAHATSIZ ETTİ AKP’LİLERİ?

Türk kültürünü, tarihini bilmeyen sadece suistimal eden siyasi iktidar İzmir’de ahşaptan yapılma bir heykeli balyozla kırdı. Parçaladı. AKP Gençlik kolları heykeli 14 Mayıs’ta protesto ettiğini duyurmuş zaten. 25 Mayıs’ta yine AKPli bir üye heykelin edep yerini bezle kapatmış. Bundan rahatsız olan AKP’liler ENSAR Vakfı’nda ortaya çıkan çocukların tecavüzüyle neden ilgilenmiyor? Neden tecavüze uğramış çocuklar için protesto yok? Neden örtülerle ENSAR Vakfı’nın kapısına dayanmıyorlar? Her şey belgeli, itiraflı… Bir çok çocuk tacizi din kisveli vakıf ve okullarda ortaya çıktı hangisi bu heykel kadar rahatsız etti AKP’lileri? Efendimmmm….duyamıyorummmm….

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN’DAN BİR MISRA

Atatürk Kültür Merkezi’ni mezbelelik haline getiren iktidar biliyor mu ki? Bugünkü Çiçek Pasajı yerinde Naum Tiyatrosu var. Avrupai standartlarda bir opera binası inşa ediliyor. Daha sonra yanıyor. Padişah burada temsillere gidiyor. Naum Tiyatrosu’nun açılışı 1848’de Verdi’nin Macbeth Operası’yla yapılmış.

Sultan V. Murad ve Abdülaziz operaya çok meraklı. Abdülmecid Dolmabahçe Sarayı’na bir tiyatro inşa ettiriyor. Bugün yerinde yok maalesef.

Rossini, Donizetti gibi besteciler padişahlara marşlar yazmışlar. Abdülmecid’e ithaf ettikleri askeri marşlar var. V.Murad’ın valsleri var. Bir çok padişah besteci ayni zamanda. 9 padişahın Divan’ı var mahlaslarıyla yazdıkları. Aşk şiirleri de içeren Divan’da hayatın her nimeti yer alır.

“Hayatım hasılım, ömrüm, şarab-ı kevserim, adnim” Kanuni Sultan Süleyman’dan bir mısra örneğin.

İslam dünyasının halifesi olan Osmanlı padişahları bunlar. Bugünün cahil ve ilkel, İŞİD kafalı, Vahabi din anlayışında fanatikler ne bilir kültürü? Türklüğe ve Türk İslam anlayışına düşmanlıkları da tam bu nedenledir.

AKP ZİHNİYETİ KÜLTÜRÜMÜZE DÜŞMAN

Bugün kentlerde içimize sokulmuş İŞİD, PKK gibi terör örgütleri ve uzantıları gerici hücreler kültürümüze düşman ideolojilerini yaymaktalar.

İŞİD kuran kursları aracılığı ile mahallelerde örgütlenmekte. Aileler çocuklarını dini eğitim ve uyuşturucu belasından korumak için gönderiyorlar. Ayni nedenle İŞİD ve benzeri terör örgütlerinin ideolojik eğitim evleri/camilerine gitmelerine göz yummaktalar. Gençlere iş/aş bulan, Arap ülkelerinde iş ve güç ayarlayan, savaşa yani maceraya götüren bu örgütler hiçbir denetim veya devlet yaptırımıyla karşılaşmamakta.

Sünni İslam Devleti kurma hayali ve restorasyonu olmasın sakın?

Bol para harcayan örgütler çeşitli yollarla gençleri ele geçirmekteler.

Ondan sonra gelsin kör şiddet… Dinci fanatiklik ve canlı bombalar…

Beğenmediği her şeyi yıkan kafa yobazlığın tarifidir…

Aileler çaresiz. Mahalleler baskı karşısında korkmuş. Atatürk’ten söz etmek onu savunmak hiç kimsenin haddine değil. İster esnaf olun, ister şoför saldırıya uğruyorsunuz. Vatan haini gibi davranılıyor size. En gözde semtlere kadar sızdıklarını tanıklardan dinliyoruz.

Heykel düşmanlığı 90’lı yıllarda Refah partisi tarafından da gündem olmuştu. RP ve devamı olan AKP zihniyeti kültürümüze, Türk İslam anlayışına düşmanlık göstermektedir.

Mesele sadece çıplak bir heykeli balyozla kırmak değil, Türkiye Cumhuriyeti ve değerlerini de balyozla kırma girişiminin sembolü olmasıdır. Mesele ahlak olsa aynaya bakarlar!

Nevval Sevindi
Odatv.com


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku