Gündem:
ALMANYA'DAN IŞİD'E AĞIR DARBE
ALMANYA'DAN IŞİD'E AĞIR DARBE

Yasak, sosyal medyadan gösteri ve yürüyüş hakkına, örgüte yeni militan kazandırılmasından para toplama faaliyetlerine kadar her alanı kapsıyor. Terör örgütünü simgeleyen bayrak veya nişanların taşınması da yasak kapsamına giriyor.

Terör örgütünün Alman kamu güvenliği açısından da bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken İçişleri Bakanı de Maizière, "İnternet üzerinden Almanca diliyle taraftar toplanıyor. Bu tehdidin üzerine kararlılıkla gideceğiz" dedi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Almanya'dan örgüt saflarına katıldığı ileri sürülen 400 civarında kişinin bulunduğuna dikkat çeken İçişleri Bakanı, Almanya'ya geri dönen bazı örgüt mensuplarının çatışmalarda deneyim kazanmış olduğunu vurguladı. Thomas de Maizière, "Radikal İslamcıların cihadı Almanya'nın kentlerine taşımasını önlemeliyiz" dedi.

Terör örgütünün Almanya'da yasaklanması talebi, aralarında Sol Parti'nin de bulunduğu birçok siyasi partinin temsilcisi tarafından gündeme getirilmişti.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku