Gündem:
ALTEMUR KILIÇ'ın DURUMU KRİTİK
ALTEMUR KILIÇ'ın DURUMU KRİTİK

Atatürk'ün yaveri ve silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu gazeteci- diplomat Altemur Kılıç, oturduğu Antalya'nın Alanya İlçesi'nde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. 92 yaşındaki Altemur Kılıç'ın durumunun kritik olduğu belirtildi.

Alanya'nın Tosmur Mahallesi'nde eşi Güzide Kılıç'la birlikte oturan ve yaklaşık 1 yıldır yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bilinci genelde kapalı halde evinde ve hastanede tedavi gören Altemur Kılıç'ın durumu dün ağırlaştı. Ambulansla Başkent Üniversitesi Alanya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülen Altemur Kılıç'ın durumunun kritik olduğu belirtildi.

Atatürk'ün yaveri ve silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu, gazeteci- diplomat Altemur Kılıç'ın hastanedeki tedavisi sürüyor.

ALTEMUR KILIÇ KİMDİR?

1924 yılında Ankara'da doğan Kılıç, Atatürk'ün yaveri ve silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu, Türk futbolcu ve Teknik Direktör Gündüz Kılıç'ın kardeşidir. Robert Kolej ve New York New School For Social Research Okulu Siyasal Bilgiler Bölümünü bitiren Altemur Kılıç, uzun yıllar çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazarlık, yazı işleri müdürlüğü ve genel müdürlük yaptı. Devlet hizmetinde Washington ve Bonn Büyükelçilerinin Basın Müşavirliği görevlerinde bulundu. İki kez Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve bir defa da TRT’nin kurulması sürecinin başında, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nın radyo ve televizyonlardan sorumlu danışmanlığını yaptı. Birleşmiş Milletler Sekreteryasının Basın Bölümü’nde uzmanlıktan sonra da UNICEF’in Avrupa Bürosu Enformasyon Bölümü müdürlüğünü yaptı. Birleşmiş Milletler nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği’nde Orta Elçi olarak bulundu. 1980 yılında emekli oldu. Emekli olduktan sonra TRT Yönetim Kurulu ve Türkiye Radyo Televizyon Yüksek Kurulu (RTÜK) üyeliği yaptı. 'Turkey and The World' adıyla 1957 yılında Amerika'da, Türkiye'nin dış politikası konusunda yayınlanmış bir kitabının dışında 'Titrek Pusula', 'Büyük Kürdistan Küçük Türkiye' ve 'Kılıç'tan Kılıç'a Bir Dönemin Tanıklığı' adlı kitapları bulunmaktadır.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku