Gündem:
ANKARA'DA YİNE HAİN SALDIRI
ANKARA'DA YİNE HAİN SALDIRI

Ankara Kızılay'da büyük patlama: 27 ölü

Ankara'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde büyük bir patlama oldu. Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları patlamanın saat 18.41'de Güvenpark yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü. Öte yandan, Ankara Valiliği hain saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada 27 kişinin hayatın kaybettiğini duyurdu.

Ankara Kızılay'daki Güven Park'ta saat 18.41'de polis noktasına yakın bir noktada korkunç bir patlama meydana geldi. Olayın canlı bomba mı yoksa bombalı araçla mı yapıldığı henüz netleşmedi ama sivil belediye otobüsleri içinde patlama yapıldığı iddia ediliyor.

Olay yerinde bulunan Hürriyet muhabiri Soner Gürel şu bilgileri paylaştı:

Ben de şuan bölgedeyim. Her yer cam kırıklarıyla dolu. Patlama noktasına birkaç yüz metre uzakta bulunan onlarca vatandaş metreden bile etkilendi.

Bölgeye onlarca ambulans gönderdildi. Kızılay merkezi şuan ambulans sesleriyle çınlıyor. Yaralılar hastanelere kaldırılıyor.

Polisler 2. patlama olasılığına karşı insanları bölgeden uzaklaştırıyor. 

Olay yerinden alınan bilgilere göre;

Ankara Kızılay Güvenpark'ta akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Gama İş Merkezi'nin karşısındaki otobüs duraklarının yanında meydana gelen patlama sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. Patlamadan iki yolcu otobüsünün de etkilendiği belirtiliyor.

Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

VALİLİK: 27 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

Ankara Valiliği: "13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması  sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz"Patlamanın ardından sosyal medyadada vatandaşlar tarafından çok sayıda görüntü paylaşıldı.

POLİS NOKTASI YAKINI

Görgü tanıkları patlamanın saat 18.41'de Güvenpark'ta polis noktasının yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.

10 OTOBÜS DURAĞI VAR

Habertürk TV'ye bağlanan Habertürk muhabiri Ömer Topsakal patlama ile ilgili şu bilgileri verdi:"Patlama Atatürk Bulvarı üzerinde 10 tane otobüs durağının bulunduğu noktada meydana geldi. İntihar saldırısı olduğu düşünülüyor. Büyük oranda parçalanmış bir araç görünüyor. Yaralı sayıları ile ilgili net bir rakam vermek mümkün değil. Ama çok sayıda yaralı ve yanan araç var.

ERDOĞAN PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılay'daki patlamayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güven Park'taki patlama haberi akabinde İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

DAVUTOĞLU BAKANLARLA BULUŞUYOR

 Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara'daki patlamayla ilgili toplantı yapılacağı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik zirvesi Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilecek. 

Toplantının, ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.




Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku