Gündem:
ANMA ve KUTLAMA, DUYGULARIN ZİRVESİNDE YAŞANDI
ANMA ve KUTLAMA, DUYGULARIN ZİRVESİNDE YAŞANDI

Mustafa Kemal'in yüz bin askeri

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programına sadece Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığındaki bir heyet katıldı. 

Daha önce stadyumlarda bütün okulların ve devlet kurumlarının katılımıyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, AKP’nin yönetmelikte yaptığı değişiklikle artık şekli kutlamalarla anılmaya başladı. Bakan Kılıç, beraberindeki heyetle dün Anıtkabir’e gelerek Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Ardından Anıtkabir vatandaşlara açıldı. Gün boyunca yüz binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti.  

Vatandaşlar Anıtkabir’i ziyaret sırasında sloganlar atarken 10. Yıl ve İzmir marşlarını söyledi. Atatürk’ün mozolesine çiçek bırakan vatandaşlar uzun süre Anıtkabir’deki alanda kaldı. Ziyaret sırasında birçok vatandaş da Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret etti. Bu nedenle müze önünde uzun kuyruklar oluştu. 

GECE YARISINA KADAR HALKA AÇIK KALDI 

Bu arada turistlerin de ziyaret ettiği Anıtkabir alanına, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışını anlatan, şahlanan at üzerindeki Atatürk’ü tasvir eden dev yağlı boya tablo konuldu. Bu yıl Anıtkabir’de bir de konser düzenlendi. Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlik çerçevesinde Anıtkabir’de 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verildi. Gece yarısına kadar halka açık kalan Anıtkabir’de Atatürk’ün Sevdiği Türküler ve Bando Konseri için sahne oluşturuldu. 

Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmanın ardından, Gülsin Onay’ın piyano resitali ile programa devam edildi. Anıtkabir’i tıka basa dolduran insanlar, söylenen türkü ve marşlara, ellerindeki bayrakları sallayarak ve telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti. Alanı dolduran insanların, aynı anda telefon ışıklarını açması, renkli dakikaların yaşanmasını sağladı.

Program kapsamında gerçekleştirilen, TSK Armoni Mızıkası ile Atatürk Gençliği Korosu’ndan, Atatürk’ün sevdiği Türküler ve Bando Konseri ve Hakan Aysev, Feyal Türkoğlu’nun türküleriyle, programa katılanlar duygusal anlar yaşadı. Programın devamında gökyüzüne bırakılan binlerce balon, Anıtkabir’i dolduran insanlara unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşlar, telefonlarına sarılarak bu tarihi anları ölümsüzleştirmek için birbiriyle yarıştı.

Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verilirken, katılımcılara eşsiz müzik zevki sunuldu. Vatandaşlar, dilek balonları uçurup, marşlara eşlik etti.







Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku