Gündem:
ARINÇ'TAN REHİNE AÇIKLAMASI
ARINÇ'TAN REHİNE AÇIKLAMASI

Irak'ın Musul kentinde kaçırılan Türk konsolosluğu çalışanlarının durumuna ilişkin açıklama yapan Bülent Arınç; "Ümit ediyorum ki çok kısa bir zaman içinde, bugün hayırlı bir haberi, bir müjdeyi alabilecek bir noktayız. Ama kırılganlık devam edebilir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyon kanallarının Ankara temsilcileriyle toplantıda bir araya geldi.

Basın mensuplarını ağırlayan Arınç, toplantıda Musul'daki Türk Konsolosluğu çalışanlarının kaçırılmasına ilişkin açıklama da yaptı. Arınç, olay karşısında Türkiye'de milli bir refleksin oluştuğunu söyleyerek; "Biz kendi iç meselelerimizde çoğu zaman kavga ediyoruz, birbirimiz suçluyoruz. Ama Musul Konsolosluğu'muzun işgal edilmesi konusunda ana muhalefet partisi de, MHP ve HDP'de çok sorumlu açıklamalarda bulundular .Bu memnuniyet vericidir. Hatta CHP, Meclis Soruşturma Önergesi ve Gensoru önergesini de 'Bu iç politikaya ait konulardır, şimdi hepimizin dikkati, duası Musul'daki vatandaşlarımızın üzerindedir' diyerek geri çektiler" diye konuştu. 

"ÇOK HASSAS DAVRANMAK ZORUNDALAR"

Arınç, konsolosluk çalışanlarının kaçırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada bu sabah için müjdeli bir haberi olmadığını belirterek; "Sabah itibariyle sizlere müjdeli bir haberim yok. Bazı görüşmeler yaptım ancak söyleyeceğim şudur: olumlu gelişmelerin yaşandığını biliyoruz. Çok dikkat isteyen bir sürecin içindeyiz. Bu süreci aksatmamak için, Dışişleri Bakanlığımız da Hükümetimiz de çok hassas davranmak zorundalar. Çünkü konsolosluğumuzu işgal eden örgütün ismini biliyoruz, yaptıklarını, amaçlarını biliyoruz. Böyle bir örgütten yurttaşlarımızı kurtarma noktasında gayret gösteren Türkiye'nin çabalarını sekteye uğratmamak gerektiğini düşünüyorum. Ümit ediyorum ki çok kısa bir zaman içinde, bugün hayırlı bir haberi, bir müjdeyi alabilecek bir noktayız. Ama kırılganlık devam edebilir. Çünkü karşımızda bir hükümetle, devletle konuşmak, görüşmek veya bu konuda bir çaba istemek noktasında değiliz. Karşımızdaki örgüt bellidir. Ben bu konuda hükümetimizin gereken her türlü çabayı gösterdiğini biliyorum. Ümit ediyorum ki bugün Cuma'nın güzelliğinde bu kardeşlerimizi kucaklamak ve onların kurtulduklarını duyabiliriz" diye konuştu.

"KENDİLERİYLE ZAMAN ZAMAN TELEFON İRTİBATI SAĞLANABİLİYOR"

Kaçırılan Türk şoförlerle ilgili de açıklama yapan Arınç şunları kaydetti; "Sayıları 30 civarında olan şoförlerimizde, örgütsel yönetimlerin elinde bulunuyor. Şoförlerimizin de emin bir yerde olduklarını biliyoruz. Serbest bırakıldıkları noktasında açıklamalar var. Buna katılmam şu anda mümkün değil. Onlar ve konsolosluk görevlileri can emniyeti bakımdan çok güvenli yerdeler. Kendileriyle zaman zaman telefon irtibatı sağlanabiliyor. Kendilerine hiçbir fena muamelede bulunulmuyor. En azından nerede olduklarını, ne durumda olduklarını bilebilecek durumdayız."


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku