Gündem:
ARTARAK DEVAM EDECEK
ARTARAK DEVAM EDECEK

İstanbul'da okullar 10 Ocak Salı (yarın) tatil olacak mı?


İstanbul'da hafta sonu başlayan ve bugün yoğunluğunu daha da arttıran kar yağışı etkisini sürdürüyor. Öğrenciler ve veliler okulların yarın tatil olup olmayacağını şimdiden merak etmeye başladı. Uzmanlar kar yağışının bu şekilde devam etmesi halinde İstanbul'da okulların yarın da tatil olacağını dile getiriyor fakat henüz konu hakkında resmi açıklama gelmedi.

İstanbul'da gece başlayan kar yağışı sabah saatleri itibarıyla devam ediyor. Öğrenciler ise şimdiden 'İstanbul'da yarın 10 Ocak Salı günü okullar tatil mi?' sorusunu sormaya başladı. Bu konuda İstanbul Valiliği'nden henüz bir açıklama yok. Valiliğin öğleden sonra veya akşam saatlerinde açıklama yapması bekleniyor. Meteoroloji ise İstanbullu'ya kar uyarısında bulundu. Kar yağışı öğle saatlerinde etkisini artıracak, gece yarısına kadar devam edecek. 

METEOROLOJİDEN İSTANBUL AÇIKLAMASI

İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

EK ÖRTÜ OLUŞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının öğle saatlerinde etkisini artıracağını belirtti. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

FIRTINA UYARISI

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara; rüzgarın 10.01.2017 (Salı) yarın ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 10.01.2017 (Salı) günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir" denildi.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL OLUR MU?

İstanbul'da bugün okullar tatil edildi. Kar yağışının bugün ve yarın da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Şimdi herkes aynı soruyor: Yarın da İstanbul'da okullar tatil olur mu?

Görüşünü açıklayan afet uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, meteorolojik tahminlere dayanarak Twitter'dan ''Yarın da okullar tatil olur'' paylaşımında bulundu.  

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Okulların bugün tatil edilmediği Başkent Ankara'da kar yağışının cuma gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. 


Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku