Gündem:
ATATÜRKÇÜ EĞİTİM DEĞERLERİNDEN AYIKLANIŞI İZLİYORUZ!

ATATÜRKÇÜ EĞİTİM DEĞERLERİNDEN AYIKLANIŞI İZLİYORUZ!

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, partisinin Ereğli İlçe Başkanlığı'nca Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türk Mili Eğitimi’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu söyleşiye katıldı.

Serter, şu andaki eğitim sistemini freni patlamış tren lokomotifine benzetti.

Serter, şöyle devam etti:

"Son 3-4 yıl içinde en kötü ne yapılabilir' diye oturup düşünsek hayale bile gücümüzün yetmeyeceği uygulamaların Türkiye’de sergilendiğine tanık oluyoruz. Laik, çağdaş, demokratik ve fırsat eşitliğine uygun konumlandırılmış, Atatürkçü bir eğitim diye alıştık, böyle yetiştik. Bugün, bu değerlerin eğitimden teker teker ayıklanışı izliyoruz. Freni patlamış, uçurumdan aşağıya yuvarlanmak üzere olan ve içinde de çocuklarımızı taşıyan bir eğitim sistemi vagonu haline dönüşmüş vaziyetteyiz. Biz niye laik eğitim istiyoruz? En önemli nedeni özgür düşünen, sorgulayan, analiz eden, kendi kararlarını alabilen birey olarak var olabilen kuşaklar yetiştirmek için. Eğer eğitimden laikliği dışlar, bu ilkeden vazgeçerseniz o zaman çok açıktır ne yetiştireceğiniz. Kul yetiştirirsiniz, birey yetiştiremezsiniz."

Osmanlıcanın, Osmanlılar Dönemi'nde özellikle eğitim görmüş saray erkanı ve devletin kullandığı halka inmemiş bil dil olduğunu vurgulayan Serter, sözlerini şöyle tamamladı: "Mesele dilin zenginliği falan değil. Mesele; Arap alfabesinin okullara sokulması. 'Osmanlıca öğretiyoruz' dedikleri şey, Osmanlıcadaki kelimeleri, yeni Türk harfleri ile yazılması değil, Arap alfabesiyle yazılmasıdır."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku