Gündem:
ATTİLA İLHAN 90 YAŞINDA
ATTİLA İLHAN 90 YAŞINDA

Attila İlhan çok yönlü bir insandı. Birçok alanda çalışmaları oldu. Hem edebi eserleri, hem de siyasi görüşleri ile çok dikkatle takip edilen bir sanatçıydı. Gazete ve televizyonda konuşmaları, fikirleri yakından izlenirdi. Düşünceleri gerçekçi ve ileriye dönüktü. Attila İlhan belgesini izlerken düşüncelerinde ne kadar haklı olduğunu bir daha gördük.




Attila İlhan 90. Yaş günü etkinliği Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı, Kadıköy Belediyesi ve İş Bankası Kültür Yayınları’nın katkısı ile düzenlendi.

Gecede Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı tarafından hazırlanan Attila İlhan belgeseli gösterimi yapıldı.

Gösterimden sonra genç piyanist Güneş Yakartepe ve solist Burcu Vatansever tarafından küçük bir dinleti sunuldu.

Gecede Attila İlhan’ın hayatında önemli yere sahip dostları ve akrabaları Attila İlhan’a dair fikirleri ve anılarını anlattılar.




Erol Manisalı, Ataol Behramoğlu, Solmaz İlhan, Ahmet Salcan, Biket İlhan, Sevgi Öksüzbakan, Nedret Çatay geceye birer konuşma yaparak katkı sundular.




Konuşmacılar Attilla İlhan’ın şiir, roman, siyaset alanında verdiği eserler hakkında düşüncelerini aktardılar. Ortak görüş Attila İlhan’ın birkaç dakikalık konuşmaya sığmayacak derinlikte olduğu idi. Attila İlhan her alanda çağa damgasını vurmuş büyük bir sanat ve düşün adamı olduğunun altı çizildi. Yazılarını halkın konuşma diliyle yazması, konuşmalarında ve yazılarında buna özellikle dikkat etmiş olması vurgulandı. Şiirleri için “Aşk Atilla İlhan'ı ne kadar etkiledi bilmeyiz ama Atilla İlhan’ın aşkı çok etkilediği kesin” denilerek anlatımda ne kadar güçlü olduğu belirtildi. Fikirleriyle halkı derinden etkilediğinin özellikle üzerinde duruldu.

Bunca yıla rağmen hala unutulmamış olması bu altı çizilen özelliklerinin en önemli kanıtıdır. Gecede salon izleyicilerle tıklım tıklım doluydu ve ikinci bir salon olsa rahatlıkla o da dolardı diye düşünüldü.

Konuşmalardan sonra Levent Ülgen, Kerem Alışık, Deniz Uğur ve Ahmet Mümtaz Taylan birlikte etkileyici bir şiir dinletisi sundular.

Gecenin finali Vedat Sakman ile oldu. Parçalarıyla geceye katkı sundu. Etkinlik sonu bütün katılımcılara Kadıköy Belediyesi tarafından çiçek takdim edildi. Toplu resim çekilmesinden sonra etkinlik tamamlandı.






Haber Fotoğraf: Nasuh Bektaş


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku