Gündem:
AVRUPA, BU KARARLA TÜRKİYE'ye DÜŞMANLIĞINI İLAN ETMİŞTİR!
AVRUPA, BU KARARLA TÜRKİYE'ye DÜŞMANLIĞINI İLAN ETMİŞTİR!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "Avrupa emperyalizmi Türkiye’ye düşmanlığını ilan etti"
 
Avrupa Ortaçağ’a dönüyor. Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararını çiğniyor. Yani kendi hukukunu çiğniyor.Bunun da ötesinde, ceza hukukunun temeli olan ‘kanunsuz suç olmaz’ ilkesini ayaklar altına alıyor. Bu karar, Avrupa çöplüğündeki sonsuz yerini almıştır. Türk ve Azeri milleti ve bütün Mazlum Milletler ve hukuka saygılı insanlık, bu kararı tanımıyor.
 
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Avrupa Parlamentosu’nun 15 Nisan 2015 günü aldığı “Ermeni Soykırımı” kararı üzerine bugün Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi’nde bir basın toplantısı yaptı.

Perinçek, özetle şu açıklamada bulundu:

Papa’nın fetvasından sonra Avrupa Parlamentosu da haçlı seferine katıldı. Avrupa Ortaçağ’a dönüyor. Demokratik Devrimlerin hakikat duygusunu ve hukuka bağlılığını cadı kazanlarına atıyor. Daha önemlisi, Amerikan emperyalizminin “Büyük Kürdistan” planlarına alet oluyor. Birinci ve İkinci Cihan Savaşları’nda bütün dünyayı kana bulayan Avrupa emperyalizmi yeniden sahnede. Ne var ki, artık o tek dişi kalmış bir canavardır.

EMPERYALİST KARAR

Avrupa Parlamentosu, dün aldığı “Ermeni soykırımı” kararıyla Türkiyemize düşmanlığını ilan etmiştir. Evet, bu karar, bir düşmanlık ilanıdır. Avrupa Parlamentosu, emperyalist Avrupa’nın kararını açıklamış bulunuyor.

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Türkiyemize karşı savaş koşullarında, emperyalist propaganda merkezlerinde uydurulan yalanlar, çöplükten çıkarılıp yeniden dayatılmaktadır.

Bu karar, Avrupa emperyalizminin Türkiye’yi bölmek ve “Büyük Kürdistan” kurmak hayâlleri içinde sinir nöbetleri geçirdiğini sergilemektedir.
Avrupa emperyalizmi, bu kararıyla vatan savunmasını mahkûm etmeye kalkmıştır. Türkiye’nin vatan bütünlüğü iradesini kırma çabası içindedirler.
 
KARARI YIRTIYOR VE AVRUPA ÇÖPLÜĞÜNE ATIYORUZ

Lozan’da, Berlin’de, Paris’te ve bütün Avrupa başkentlerinde ilan ettiğimiz gerçeği bir kez daha emperyalist Avrupa’nın yüzüne çarpıyoruz:

Ermeni soykırımı, emperyalist bir yalandır.

Ermeni soykırımı, uluslararası bir yalandır.

Ermeni soykırımı, tarihsel bir yalandır.

Soykırım yapmadık, vatan savunduk.

Avrupa Parlamentosu’nun emperyalist kararını yırtıyor ve Avrupa çöplüğüne atıyoruz.

Bu karar çürüyen, emperyalist Avrupa’nın kararıdır. Arkasında Amerikan emperyalizmi vardır. Burada doğrudan doğruya vatanımızı bölme, Türkiye toprakları dahil Suriye, Irak, İran toprakları üzerinde ABD’nin Büyük Kürdiztan planı var. Onun için bütüm milletimiz bütün insanlık bu kararın özünü çok iyi anlamalıdır. 

Galileler’in, Cromweller’in, Robespierreler’in, Goetheler’in, Beethovenler’in, Markslar’ın özgürlükçü ve devrimci Avrupası, bu emperyalist kararı hiçbir zaman kabul etmeyecektir. 

Nitekim Danimarka Hükümeti “1915 olaylarına soykırım diyemeyiz” dedi. Alman Hükümeti 2 gün önce , Hükümet Sözcüsü Vekili Christiane Wirtz aracılığıyla “Almanya hükümeti bu konuya karışmıyor. Bu konunun uzmanlar ve tarihçiler tarafından değerlendirilmesi lazım ve değerlendiriliyor” diyerek soykırım tartışmasına karışmayacağını belirtti. Alman Dışişleri Bakanlığı daha önce de; “1915/1916 olaylarının 100’üncü yıldönümüyle ilgili Ermeni cemaatleri tarafından yapılacak girişimler tarafımıza iletildi. Almanya hükümetinin şimdilik bu konuda bir anma eylemi planı yok.” demişti. Papa da sadece alıntı yaptığını belirterek geri adım attı.

Çeşitli Avrupa ülkelerinin mahkemeleri soykırım konusunda parlamentoların karar alamayacağı yönünde hükümler verdi. 

Avrupa kapısında çarmıha gerilmenin sonuçlarını yaşıyoruz. Türkiye, Avrupa kapısındaki zincirlerini kıracaktır. 

Vatan Partisi’nin önderliğinde kurulacak Millî Hükümet’in,  Avrupa Birliği aday üyeliğinden çekilme kararını bir kez daha milletimize sunuyoruz.
 
AVRUPA PARLAMENTOSU AVRUPA HUKUKUNU ÇİĞNİYOR

Avrupa Parlamentosu, Avrupa hukukunu çiğnemektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Perinçek-İsviçre Davası’na ilişkin 17 Aralık 2013 günlü kararında, 1915 yılı olaylarının Holokost’a, başka deyişle Yahudi Soykırımı’na benzemediği vurgulanmaktadır. AİHM’e göre, 1915 yılı olayları “soykırım” kapsamında değildir.

Bilindiği gibi AİHM kararları, bütün Avrupa devletleri için bağlayıcıdır; Avrupa Parlamentosu için de bağlayıcıdır.

AVRUPA PARLAMENTOSU TARİH YAZMA MAKAMI DEĞİL

Avrupa Parlamentosu haddini bilmelidir. Parlamentolar yargı yetkisine tecavüz hakkına sahip değildir. AİHM kararına göre, parlamentolar tarih yazamaz. 
AP kendi emperyalist yalanlarını “tarihsel gerçek” diye insanlığa dayatamaz. 

LAHEY ADALET DİVANI’NIN GÖRÜŞÜ DE PAPA’NIN HUKUK DIŞI KONUMUNA İŞARET EDİYOR

Yalnız AİHM değil, en yüksek Uluslararası Mahkeme olan Lahey Adalet Divanı da, en son “Hırvatistan-Sırbistan” kararında, tehcirin soykırım sayılmayacağını hükme bağladı. Aynı kararda, 1948 yılında Birleşmiş Milletler sözleşmesiyle tanımlanan soykırım suçuna ilişkin hüküm, geriye yürütülemez. 1915 yılında soykırım diye bir suç yoktu, hatta soykırım kavramının kendisi de yoktu.

Avrupa Parlamentosu, ceza hukukunun en temel ilkesini ayaklar altına almıştır. Kanunsuz suç olmaz. 1915 yılında soykırım kavramı bile yoktu.

 
ERMENİ SOYKIRIMI YALANINI KÖKTEN BİTİRDİK

Türkiye’ye yönelik soykırım yalanını kökten bitirdik. Elimizde kapı gibi AİHM kararı var.

Ne yazık ki Türkiye’de hükümet koltuklarını işgal edenler, AİHM kararının bize kazandırdığı konumda bulunmuyorlar.

AİHM’nin Perinçek-İsviçre Davası’na ilişkin 17 Aralık 2013 günlü kararı, Dışişleri Bakanlığı tarafından “Devrim” ve “Milat” kavramlarıyla tanımlanmıştı.

Evet o karar, Uluslararası Hukuk ve Siyaset’te devrim değerindedir. Ancak Türkiye’yi Avrupa kapısına bağlayıp, Avrupa önünde başı eğik duruma düşürenler,
AİHM Kararını öne sürecek güçten bile yoksun gözüküyorlar.

VATAN PARTİSİ VATAN NÖBETİNDE

Vatan Partisi olarak Avrupa Parlamentosu önünde Vatan nöbetindeyiz. Bütün Avrupa’da ve Türkiyemizde vatan bütünlüğümüz ve başı dik yaşamak için eylemlere başlıyoruz. Bu karar geçerli değildir. Türkiye’ye Avrupa diz çöktüremez. Türkiye’yi bölme planları geçersizdir, bozguna uğratacağız. Bütün milletimiz huzur içerisinde olsun.

Milletimiz Vatan Partisi’ne güvensin.

Ermeni soykırımı yalanını, AİHM kararıyla çöpe attık.

Avrupa Parlamentosu kararını da aynı çöplüğü atacağız.

AVRUPA PARLAMENTOSU’NUN KARAR ALMASINDA AKP İKTİDARININ BÜYÜK PAYI VARDIR

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hükümet’in Avrupa Parlamentosu kararına ilişkin açıklamalarını eleştiren Perinçek, “Avrupa Parlamentosu’nun kararında Erdoğan ve Davutoğlu övgüsü var” dedi. Perinçek’in açıklamaları şöyle: 

Avrupa Parlamentosu’nun bölye bir karar almasında AKP iktidarının çok büyük payı var. Kürt açılımı, Ermeni açılımı derken Avrupa Birliği’ne ‘Böyle bir karar al’ diye geçmişten beri mesaj veren AKP iktidarıdır. Türkiye’yi Avrupa kapısına bağlayanlar, Avrupa’nın bu emperyalist kararı karşısında dik duramazlar. 

Türkiye’nin şimdi yapacağı tek bir şey var, Vatan Partisi bunu yaptı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını gözlerine dayayacağız. Elimizde bu karar varken kimsenin karşısında eğilip bükülmeyiz. Kürt açılımını kabul eden bir iktidardan bu karara karşı durması beklenemez. Ermeni soykırımı iddiaları Büyük Kürdistan planı için tekrar piyasaya sürüldü. Bu yalan 1. Dünya Savaşı sırasında emperyalist bir silah olarak üstümüze sürüldü. “Irresistable” denen İngiliz zırhlısı o sulara nasıl gömüldüyse şimdi de bu yalan Akdeniz sularına, Atlantik sularına gömülecek. 

Vatan Partisi Avrupa’da yaşayan bütün yurttaşlarımızla bu karara karşı çıkacak. Avrupa Parlamentosu kendi hukukunu çiğnediğine pişman olacak. AİHM gerekçeli kararı şuan yazılıyor. O kararı da AİHM 2. Daire kararı gibi emperyalist merkezlerin gözüne dayayacağız.

Avrupa Parlamentosu’nun kararı ve Papa’nın açıklamalarının arkasında Amerikan emperyalizmi var. Amerikan emperyalizmi Ermeni soykırımı yalanını Kürdistan’ı kurmak için üretti, aslında Kürdistan da değil İkinci İsrail’i kurmak için üretti. 

EY AMERİKA! EY AVRUPA! AİHM KARARINA SAYGI GÖSTER!

ABD’de otobüslerin üzerine Türk yurttaşlarımızın Obama’ya yalvaran yazılar yazmaları utançtır. Biz büyük bir zafer elde ettik. Amerika’nın bu planlarını belirterek, siyasi amaçlı olduğunu bu yalanların söyleyerek bu kararı çıkarttık. Elimizde o karar varken Obama’dan yardım dilenmek zavallı bir tutum. ABD’de ve dünyanın her yerinde söyleyeceğimiz tek bir şey var: Ey Amerika Ey Avrupa AİHM kararına saygı göster. Bunu söyleyeceğiz, afişlere bunları yazacağız.

EMPERYALİSTLER SOYKIRIM KARARI ALIRKEN TAYYİP ERDOĞAN’A SELAM GÖNDERİYOR

Avrupa Parlamentosu bildirgesinde Erdoğan ve Davutoğlu’na övgü var. İşbirliği çok açık. Davutoğlu ve Erdoğan’dan bunun açıklamasını bekliyoruz. Tayyip Erdoğan açıklasın! Emperyalistler “Ermeni soykırımı” kararı alırken Tayyip Erdoğan’a selam gönderiyor. Bu bir utançtır. Türkiye düşmanlığında Avrupa emperyalistleriyle birleşen bir insanın Atatürk’ün makamını işgal etmesi bizim için bir utançtır, onu oradan indireceğiz. Türkiye artık sırtında Türkiye’yi bölme planları kuranları taşıyamaz. Tayyip Erdoğan’ları o tahtlarından indireceğiz, saltanatlarını yıkacağız.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku