Gündem:
AYDINLAR ve KOMUTANLAR VATAN'da!
AYDINLAR ve KOMUTANLAR VATAN'da!

SİLİVRİ DUVARLARINI YIKAN KOMUTANLARDAN VATAN DESTEĞİ

Sanatçılar, komutanlar, akademisyenler yarın gerçekleşecek seçimler öncesinde tercihlerini açıkladı. Türkiye'nin aydınları yarın gerçekleşecek seçimlerde Vatan Partisi'ni destekleyeceklerini söyledi. Balyoz tertibiyle girdikleri Silivri duvarlarını yıkan komutanlar da Vatan Partisi'ne oy vereceklerini dile getirdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı iken 2013'te istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek de, Balyoz tertibi nedeniyle yıllarca cezaevinde kalan emekli Koramiral Kadir Sağdıç da Vatan Partisi'ne destek veren komutanlar arasında. 

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz: “Hükümetler ekonomik çöküşlerin ve kayıpların hesabını verebilir. Ancak jeopolitik kayıpların hesabını veremezler. Bu çok ağır bir yüktür. Türkiye’yi yeni Kafkas Seddine ve Ege/Akdeniz Seddine mahkum etmeye çalışan emperyalizmle mücadele, Türkiye’de geçmiş ve gelecek nesillere karşı en önemli sorumluluktur. Halkımız bu seçimlerde ilk kez kendi jeopolitik kaderini de oylayacaktır. Görünen o ki, söz konusu jeopolitik kuşatılmışlığa gerek eylem gerekse söylemleri ile Vatan Partisi’nden başka fiilen meydan okuyan bir başka parti ufukta görünmüyor. Bu seçimlerde Vatan Partisi’ni desteklemek jeopolitik bir zorunluluktur.”

Emekli Tümgeneral Hasan Fehmi Canan: Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin yaşaması için en büyük gayreti gösteren partinin Vatan Partisi olduğunu düşünüyorum. Vatan Partisi bir atılım içinde. Halka kendini tanıtmak için gayrete girdi. Seçimin önce ülkemize ardından da Vatan Partisi'ne hayırlı olmasını diliyorum. Vatan Partisi'nin benzer düşüncedeki partilerle ittifak yaparak meclise milletvekili sokmasının daha faydalı olabileceğini düşünüyordum. Ama maalesef bu olmadı. Ülke elden gitmek üzere. Buna dur diyebilecek güçlerin bir araya toplanmasında fayda var.

Emekli Tuğamiral Osman Kayalar: Vatan Partisi'ni desteklememin birinci nedeni, Türkiye'deki tüm siyasi partiler arasında Balyoz yargılamaları sürecinde kesintisiz destekleri için müteşekkir olmam. İkinci nedenim, Atatürk'ün adını sürekli telaffuz eden yegane parti olması. Üçüncü neden ise şu; diğer partilerin söylemlerine inanmıyorum. Türkiye'yi bambaşka bir yola götüreceklerine ilişkin bir kanaat var içimde. Hepsinin düzen partisi olduklarını ve bir takım dış güçlerin yönlendirmesi ile hareket ettiklerini düşünüyorum. Bu nedenle oyum tüm ailemle beraber Vatan Partisi'ne. Gönülden bağlıyız ve kalbimiz Vatan Partisi ile atıyor.

Emekli Tuğamiral Fahri Can Yıldırım: “Soner Yalçın'ın bugünkü yazısını okudum ve tamamen duygularıma tercüman olan bir yazı. Vatan Partisi'nin barajı aşıp aşmaması hiç umurumda değil. Biz zindanlardayken sergilediği tavır, gençlik iradesi benim Vatan Partisi'ne destek olmamın en önemli sebebi. Zindanlarda yatarken bizi destekleyebilen tek parti olarak Vatan Partisi'ni gördük. Diğer partilerde milletvekillerinin desteği olmuş olabilir ama kurumsal anlamda o zamanki adıyla İşçi Partisi bizlere moral verdiler. Hali hazırdaki sistem partilerinin ülkemize pek bir şey katacağına inanmıyorum. Deneyimli kadrolarıyla Türkiye'yi aydınlık bir geleceğe kavuşturabilecek parti olarak Vatan Partisi'ni görüyorum. Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı görebildiğim sistem dışı tek parti. Gençleriyle, yetişmiş kadrolarıyla, bürokratlarıyla örnek bir parti. Aile olarak gönülden destek veriyoruz.

Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Erhan Pamuk: Vatan Partisi'ne aile olarak gönülden destek veriyoruz. Balyoz sürecinde hep bizlerle oldular. Cumhuriyet ve Atatürk değerlerinin yok edilmeye çalışıldığı, vatanseverlerin, ulusalcıların tasfiye edilmeye çalışıldığı bir dönemde duygu ve düşüncelerimizi dile getiren parti. İdeolojik olarak hissettiklerimizi açık bir şekilde yansıttığı için Vatan Partisi'ni destekliyoruz. Ülkenin, çocuklarımızın geleceğinden endişe duymadan yaşayabilmek ve cumhuriyet değerlerinin bu ülkede geçerli kılınabilmesi için Vatan Partisi'nin yanındayız. Baraj sıkıntısı duymaksızın Vatan Partisi'ni destekleyerek, demokratik hakkımız olan oylarımızı vereceğiz. Birçok sıra arkadaşımızın üyesi ve milletvekili olarak tercih ettiği Vatan Partisi'nin kadrolarının bu ülkede söz sahibi olabileceği bir konuma gelmesi için gayret ediyoruz.

Şehrazat: Oyum Vatan'a... 
Söz yazarı ve besteci Şehrazat, oyunu Vatan Partisi'ne vereceğini açıklayan sanatçılar arasında yer aldı. Vatan Partisi'nin savunduğu ilkelerin, kendisinin de inandığı ilkeler olduğunu belirten Şehrazat “Bu nedenle Vatan Partisi'ni desteklemeye karar verdim. Bilimine ve birikimine güvendiğim yıllardır izleyip bilmediğimi öğrenmeye çalıştığım Yaşar Nuri hocam gibi bir bilgenin, Hulki Cevizoğlu gibi bir gazetecinin, tabiri caizse 40 yıllık dostlarım olan sevgili Gülgûn Feyman Budak ve Mehpare Çelik'in, yaşı benden büyük ya da ufak birçok dostumun orada olması kararımın doğru yönde olduğunu gösterdi. Ve Sayın Doğu Perinçek'in bütün bu değerli insanları aynı çatı altında toplayabilmesi de beni çok heyecanlandırdı. Ve bir kez daha iç sesimi teyit etmiş oldu. Umutluyum. Herhangi bir baraj sorunu olsa dahi, fikrimce gelişecek olan erken seçimin, daha güçlü olarak Meclis'e girmemizi kolaylaştıracağına inanıyorum. Umarım Vatan Partisi barajı da aşar. Tabi ki arzum gönlüm bu yönde” dedi.

İçlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü Başkanı Prof. Bengi Bugay'ın da olduğu akademisyenler ile eski milletvekili ve araştırmacı yazar Ali Nejat Ölçen Vatan Partisi'ni desteklediğini açıklayan aydınlar arasında. Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba da “CHP ve HDP kol kola girdi. Birbirlerinin içine geçmişler. MHP ise hiç ses çıkartmadan onları izliyor. Bu yüzden herkesi Vatan Partisi'ne oy vermeye çağırıyorum” diyerek oyunu Vatan Partisi'ne vereceğini söyledi.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku