Gündem:
BAHÇELİ'yi MUHATAP ALMAYACAĞIM!

BAHÇELİ'yi MUHATAP ALMAYACAĞIM!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bahçeli'yi muhatap almayacağım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP ile CHP'nin koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ile ilgili soruları yanıtlarken ''Netice belirleyici değil. Başbakan, MHP ile görüşecek'' dedi.

Bahçeli'nin sözleri hatırlatılan Erdoğan, ''Bahçeli'yi muhatap almayacağım: Şahsıma, ailemle ilgili edep sınırlarını çok aşan ifadeler kullanmıştır'' yanıtını verdi.

Bahçeli, CHP ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından randevu talep eden Başbakan Davutoğlu'na ''MHP, AKP'yle görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır'' yanıtını vermişti.

Bahçeli'nin şartlarında öne çıkanlar arasında 17-25 Aralık dosyasının açılması ve Bilal Erdoğan dahil herkesin yargıya gitmesi de var.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin gündemle ilgili sorularına şu yanıtları verdi:


"Hangi alanlar içerisinde çalışmam gerektiğini gayet iyi bilirim. Siyasi mazilerini de çok iyi bilirim..."


BAHÇELİ'Yİ MUHATAP ALMAYACAĞIM


Bahçeli edep sınırlarını aştı. Bahçeli'yi muhatap almayacağım: Şahsıma, ailemle ilgili  edep sınırlarını çok aşan ifadeler kullanmıştır. O yüzden muhatap almıyorum.


Onunla ilgili bütün süreçler yasaldır. Sonuna kadar kullanacağım yasal haklarımı...

AKP - CHP GÖRÜŞMESİNİN OLUMSUZ SONUÇLANMASI

Dünkü netice aslında belirleyici bir netice değil.


DAVUTOĞLU'NUN BAHÇELİ'DEN RANDEVU TALEP ETMESİ


Başbakan MHP ile görüşüp sonuca bakacak. Bu görüşmeden sonra nasıl bir tablo ortaya çıkar onu o zaman görüp, ona göre nihai durumu değerlendirmemiz gerekiyor.

ŞARTLAR ÇOK DEĞİŞTİ

(Hükümet kurma görevinin CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu'na verilmesi seçeneği) Şartlar çok değişti, nihai noktayı görelim ondan sonra kararımızı veririz


DİYENLER İSPAT ETMELİ


'Müsebbibi Erdoğan' diyenler ispat etmeli. Sonuçta etkim olduğunu söyleyenler sözlerini ispatlayamadı.


BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


CHP ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'den randevu istemişti.

Talebe yanıt veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile CHP arasında sonuçsuz kalan koalisyon görüşmeleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Bahçeli açıklamasında, "Milliyetçi Hareket Partisi AKP'yle görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Fakat önce, Sayın Davutoğlu'ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir. Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta koalisyon hükümetlerini kötülemiş, milli iradenin kararını tartışmaya açmış, dedikodu kazanını kaynatarak Davutoğlu'nun zihni melekelerine ipotek koymuştur. Türkiye tek bir kişinin egosuna, tatminsiz iktidar hastalığına ve koltuk hırsına adeta boyun eğmiştir. Sayın Davutoğlu'nun Erdoğan'ın tembih ve telkini altında yalandan ve iş olsun kabilinden sürdürdüğü koalisyon temasları ülkemizin önünü tıkamış, siyasi uzlaşma dinamiklerini budamıştır. Nitekim demokrasi ve demokratik teamüller sakatlanmıştır" ifadelerini kullandı.


Bahçeli'nin şartlarında öne çıkanlar şöyleydi:

* 17-25 Aralık dosyası açılacak

* Hırsızlardan hesap sorulması için Bilal oğlan dahil herkes yargıya gidecek

* Çözüm süreci çöpe atılacak



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku