Gündem:
BAKAN'DA 700 BİN LİRALIK SAAT, ASGARİ ÜCRETE 58 LİRA ZAM!

BAKAN'DA 700 BİN LİRALIK SAAT, ASGARİ ÜCRETE 58 LİRA ZAM!

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, yüzde 8.17 olarak açıklanan enfyasyonun hükümetin yüzde 5 hedefinin çok üzerinde olduğunu, petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle çift rakamlı çıkmadığını belirterek, işlenmiş ve işlenmemiş gıdaya bakıldığında mutfağın enflasyonunun yüksek olduğunu ifade etti. Tanrıkulu, gıda ürünlerinde enflasyonun yüksekliğine dikkat çekerek, "İşlenmemiş gıdada yıllık enflasyon yüzde 12.37 oldukça yüksek. Geçen yıl yüzde 12.9 idi. İşlenmiş gıda ve içecekteki enflasyon 2013 yılında yüzde 7.7 idi. 2014 yılında ise 14.3'e fırladı. Sorun kuraklık, don, zamansız yağış değil bunlara sığınılıyor, bunlar bahane gösteriliyor. Halkın enflasyonu yüksek. Fakir fukaranın harcaması TÜİK'in TÜFE sepetine uymuyor. Bu sepette sinema, tiyatro, otel konaklaması var. Halkın yüzde kaçı bunları yapıyor. Halkı gıda ilgilendiriyor. TÜİK gıdanın payını yüzde 24. 45 olarak alıyor. Oysa gıda fakirin aylık giderinde yüzde 50 oranında yer tutuyor. Enflasyonu gerçekten ölçmek istiyorsak buna ağırlık vermek lazım" dedi.

"ENFLASYON POŞET EKONOMİSİ İLE DÜŞMEZ"

Enflasyon rakamlarının Türkiye'de gelir dağılımının bozulduğunu da gösterdiğini öne süren Tanrıkulu, "Fakir sayısı artıyor. TÜİK'in araştırmasına göre 2006 yılında en fakir yüzde 20, toplumun yüzde 5'i idi. 2013'te bu oran yüzde 6.1'e çıktı. 2006 yılında tatil yapamayan nüfus yüzde 70 iken 2013 yılında yüzde 78.5'e gelmiş. Kendilerine ait konutu olan yüzde 60.8'ten yüzde 60.7'ye düşmüş. İktidar, orta sınıfı kaldırıp, yardımlar yoluyla poşet ekonomisi ile bu işi çözmeye çalışıyor. Ancak enflasyon poşet ekonomisi ile düşmez" dedi.

ZAM ŞAMPİYONLARI

MHP'li Tanrukulu 2014 yılında zam şampiyonları kuru kayısının yüzde 113, fındığın yüzde 94, ayvanın yüzde 54, mercimeğin yüzde 42, pirincin yüzde 31, kurusoğanın yüzde 28, çayın yüzde 26, zeytinyağının yüzde 25, domatesin yüzde 25 arttığını belirterek, asgari ücrete ilk yarı yıl için yapılan 58 lira zamla 58 tane simit ya da dört kilo peyaz peynir alabildiğine dikkat çekti. Tanrıkulu, "Bakanın koluna 700 bin liraya saat taktığı bir ülkede, asgari ücretli 58 lira yapılan yarı yıl zammı ile ancak 58 simit alabilir. Komisyonda aklananlar halkın vicdanında aklanamıyor" dedi.

 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku