Gündem:
BARIŞ, BU LİDERLER MESCİD-İ AKSA'ya DOĞRU YÜRÜDÜĞÜNDE GELECEK!

BARIŞ, BU LİDERLER MESCİD-İ AKSA'ya DOĞRU YÜRÜDÜĞÜNDE GELECEK!

Davutoğlu, "Başkenti Kudüs olan özgür Filistin kurulduğunda, Mescidi Aksa'ya doğru bu liderler yürüdüğünde barış o zaman gelecek. Bazıları bizim İsrail başbakanıyla neden orada olduğumuzu soruyorlar. Biz meydanı boş bırakmayız, insanlık neredeyse biz orada olacağız" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, YÖK, Genelkurmay, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, üniversitelerimizin bir masa etrafında oluştuğu bu kurul 1983’te kuruldu. 19 toplantı gerçekleştirdik 12 yılda. 12 Eylül dönemi 28 Şubat dönemi insanların kıyafetleriyle uğraşırken, 19 yılda sadece 9 kez toplanabilmişti. Salı günü aldığımız kararla 6 ayda bir toplanacak" dedi.

"BAŞI ÖRTÜLÜ BAŞI AÇIK BÜTÜN KADINLAR YANYANA YENİ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAKLAR"

Zeliha Koçak'ı YÖK üyeliğine Bakanlar Kurulu kontenjanından atadıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, "Bu atama yeni Türkiye’nin sembolik bir anlamını da ortaya koydu. Biz insanların kıyafetleriyle değil, beyinlerindeki bilim anlayışıyla üniversitelerimizi ihya etme düşüncesindeyiz. Zeliha hanım, yaptığı bilimsel çalışmalarla YÖK üyeliğine atanma konusunda gerçek bir ehliyet sahibidir. Başı örtülü başı açık bütün kadınlar yan yana yeni Türkiye için çalışacaklar" diye konuştu.

"ŞİMDİ HİÇBİR NAMERDİN ÖNÜNDE BOYUN EĞMEYECEK BİR TÜRKİYE VAR"

Başbakan Davutoğlu, "Milli muharip uçak savaş uçağıyla ilgili olarak bir proje olarak alınan karar çerçevesinde, savaş uçağı projemizin milli savaş uçağı projemizin tasarım aşamasına geçilmiş bulunuyor. Yine uydu fırlatma sistemi, bu projenin ivme katılması konusunda prensip kararı aldık. Milli piyade tüfeğinde de seri üretime geçiyoruz. Türkiye’nin de ortağı olduğu F35'ten, önümüzdeki yıllarda toplam 100, dört savaş uçağı daha sipariş etme kararı aldık. Artık savunma sanayi millidir, milli olacaktır. Gerçek cumhuriyetçilik ancak ve ancak Türkiye’nin kendi milli sanayisini kurmakla mümkün olur. Bahçeli yine iddialarda bulundu. Kendi başbakan yardımcılığı döneminde, Türkiye bırakın kendi tankını uçağını, başka ülkelerin envanterinden çıkan silahların peşindeydi, tank modernizasyonu için İsrail’e muhtaçtı. Şimdi hiçbir namerdin önünde boyun eğmeyecek bir Türkiye var" dedi.

"RUA'NIN BU HİKAYESİNİ BİLEN İÇİN TÜRKİYE'NİN SURİYE POLİTİKASINI ELEŞTİREBİLMEK MÜMKÜN MÜ?"

Başbakan Davutoğlu, kendisihi alnından öpen Rua isimli çocuk ile ilgili olarak, "Benim alnımdan öpen ki, Arap dünyasında bu minnet göstergesidir, o küçük yavrucuk Rua. 2005'te Hama’da doğdu. Annesi hava saldırısında gözünün önünde hayatını kaybetti. Babaannesi ve yaşlı bir hanım üç kardeşiyle Türkiye'ye sığındı. Malatya'da şimdi mülteci kampında yaşıyor. Şimdi Rua'nın bu hikayesini bilen için Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirebilmek mümkün mü? Evet biz yetimlere öksüzlere mazlumlara sahip çıktık" diye konuştu.

"BİZE ARTIK MAZERET VE ZAMAN KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

2002 yılında yurtdışındaki temsilcilerinin sayısının 163'ten 228'e çıktığını belirten Başbakan Davutoğlu, "Yani yüzde 40-50 civarında arttı. Sadece temsilcilik sayısı olarak artmadı. Dün Almanya'da her bir başkonsolosluğumuzu yeniden tanzim ettik. Yeni binalar aldık. Her binanın iftihar edilecek bir bina olması gerektiğini düşünerek yaptık. En fazla temsil edilen 6'ncı büyük ülkeyiz. Bu anlamda dünyanın her yerinde bayrak dalgalandıran altıncı büyük ülke olarak, 2023 hedeflerini çok önceden gerçekleştirmiş olduk. Verdiğim talimat açıktı, arkanızda çok köklü bir millet olduğunu unutmayın. Bize artık mazeret ve zaman kaybı söz konusu değildir. 24 saat yetişmiyorsa 25'nci saati bulacaksınız. Ama tek bir dakikayı dahi kaybetmeye izin vermeyiz. Nerede olursa olsun mutlaka aktif olacaksınız" diye konuştu.

"DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR REFORMU GERÇEKLEŞTİRDİK"

Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Uyuşturucuyla mücadele, bedelli askerlikle ilgili, iç güvenlikle ilgili, öğretmen atamalarla ilgili kasım aralık ayında çok önemli açıklamalarda bulunmuştuk. Geçtiğimiz hafta ailenin ev dinamik nüfusun korunması başlığı altında, aile ve çalışan kadınlar için devrim mahiyetinde reforma imza attık. Büyük ülkeler nüfusunu büyük bir kaynak olarak görürler. Eğer bir ülkenin uzun dönemli gelişme trendini anlamak isterseniz nüfusuna bakabilirsiniz. Petrol bitebilir, kaynaklar tükenebilir, tükenmeyen tek kaynak var o da insan kaynağı. 2013 yılında 65 yaşı yüzde 10.3'e, 2050’de yüzde 20'ye çıkacak. Burada yapılacak iki yol var. Eski Türkiye'de olduğu gibi aman nüfusun artmasını durduralım, az nüfusla mümkün olduğu kadar orta gelişmişlikte kalalım. Okullar olmasaydı ne güzel idare ederdim diye ifadeyi, 80'li ve 90'lı zihniyet böyle bir zihniyete dayanıyordu. Biz ise tam tersini söylüyoruz. Nüfusumuz artsın. Genç nüfusumuz artsın. Daha çok nüfusla daha büyük milli gelir üzerinden milli geliri artıralım. Bu anlamda çalışan kadınları, annelik ve kariyer aşkı arasında tercih yapmak zorunda bırakmayan insani bir reform planladık. Dünyaya örnek olacak bir reformu gerçekleştirdik. "

"AŞKIN VE MUHABBETİN NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ OLMAZ"

Başbakan Davutoğlu, "Çalışan kadınlarımızla ilgili çok ciddi düzenlemeler yaptık. Yarı zamanlı çalışma anlayışıyla, ilk çocuk için iki, ikinci çocuk için dört ay, üçüncü çocuk için altı ay yarı zamanlı olarak çalışacaklar. Aradaki fark devlet tarafından karşılanacak. Biz bu paketi açıkladığımızda, eleştirmeye hazır bekleyen çevreler, bu kadın istihdamını azaltmaz mı dediğinde, bu programı okumamış oldu. kadınlarımız, üç çocukta altı aya kadar olan bir süre, yarı zamanlı çalışıp tam ücret alacaklar. Kadınlarımız bu şekilde 16 haftalık izin sonrasında, kariyerimi mi seçsem annelik mi yapsam diye bir seçim yapmayacaklar. Nasıl ki erkekler askerlikte, askerlik döneminde, kademe ilerlemesinde değerlendiriyorsa annelerimiz de değerlendirecek. Annelikte vatan görevi gibi kutsal bir görevdir. Yine devrim mahiyetinde bir adımla çeyiz hesabı. Anne ve baba çocuk evlilik çağına gelinceye kadar biriktirdikleri miktar ne ise devlet yüzde 15 katkıda bulunacak. Çünkü aşkın ve muhabbetin ne zaman geleceği belli olmaz, geldi mi insanı çarpar. O anda anne ve babanın sıkıntıda kalmaması için, yüzde 15 katkıda bulunacağız" dedi.

"TERÖRE KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTTİK"

Paris'teki saldırı ile ilgili olarak Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi; "Geçtiğimiz haftanın en önemli olayı Paris'teki yaşanan terör olayıydı. Pazar günü Paris'te teröre karşı dayanışma mitingine yürüyüşüne katıldık. Bu bir çok açılardan önemliydi. Çok sayıda liderle birlikte teröre karşı sesimizi yükselttik. Bu katılımın, Başbakan düzeyinde katılımının üç açıdan önemli olduğu kanaatindeyim. Küresel mesaj, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımıza ve Müslümanlara verdiğimiz mesaj" diye konuştu.

"GAZZE'DE YAPILANLARA, DEVLET TERÖRÜ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Terörün herhangi bir şekilde İslam ile veya herhangi bir dinle yan yana anılmasına izin vermeyeceğiz" diyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi, "Dün Merkel ile yaptığımız toplantıda söylediğim gibi nasıl Norveç'te terör olduğunda biz buna Hristiyan Avrupa terörü demedik. Nasıl Neonaziler vatandaşlarımızı katlettiğinde Alman terörü demedik. Kim olursa olsun, kimi hedef alırsa alsın her türlü teröre, barbarlığa, zorbalığa karşı çıkmaya devam edeceğiz. Devlet terörü uygulayanlara karşı sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Gazze'de yapılanlara, devlet terörü demeye devam edeceğiz. Hama'da ve Humus'ta füzelerle, kimyasal silahlarla halkını katleden Esad'ın yaptığına devlet terörü demeye devam edeceğiz. Bazıları terör İsrail tarafından yapılıyorsa sesiz kalıyorlar. Bazıları Suriye'de destek veriyor, sessiz kalıyor. Bazıları DEAŞ'ın yada diğerlerinin terörüne sükut ediyor. Susmayan tek devlet Türkiye, susmayan tek hareket Ak Parti hareketi oldu."

"MESCİDİ AKSA'YA DOĞRU BU LİDERLER YÜRÜDÜĞÜNDE BARIŞ O ZAMAN GELECEK"

Başbakan Davutoğlu, "Nasıl Fransa’daki terör karşısında bu dünya liderleri yürüdüler, bir gün Gazze'li çocuklar için, Kudüs'te şehit edilenler için dünya liderleri bir araya gelip yürürlerse işte o zaman dünyaya barış gelir. Eğer bir gün Pakistan'da öldürülen çocuklar için İslamabad'da bu liderler bir araya gelirse işte o gün dünyaya barış gelir. Eğer Somali'de o açlık karşısında bu dünya liderleri bir sabah bir uçakla Mogadişu'ya inerse, Suriye'de DEAŞ'ı olduğu gibi, rejimi de eleştirmek için BM'nin 5 daimi üyesi yanyana gelirse o zaman barış gelir. Biz her yerde adaletin vicdanın sesi olmaya, Avrupa'da da, Asya'da da, Şam'da da, Paris'te de ve Bosna'da da tek yürekli konuşmaya devam edeceğiz. Bizim yüreğimiz insanlık vicdanının yüreğidir. Bir gün o gün gelecek ve inşallah bugün ağırladığımız Mahmud Abbas özgür bir Filistin’in başkentinde bu dünya liderleri yürüdüğünde işte dünyaya barış o zaman gelecek. Başkenti Kudüs olan özgür Filistin kurulduğunda, Mescidi Aksa'ya doğru bu liderler yürüdüğünde barış o zaman gelecek. Bazıları bizim İsrail başbakanıyla neden orada olduğumuzu soruyorlar. Biz meydanı boş bırakmayız, insanlık neredeyse biz orada olacağız" dedi.

"AVRUPA TARİHİ OSMANLI ARŞİVLERİ OLMADAN YAZILAMAZ"

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, "İkinci mesajımız Avrupa kıtasıdır. Bizim coğrafyamız çok boyutludur. Biz Asyalı olduğumuz kadar Avrupalıyız, Balkanlı olduğumuz kadar Ortadoğuluyuz, Kafkasyalıyız. Bu kimliğimiz birbirinden ayrılamaz. Kim ki bizim Avrupalı kimliğimizi ihmal edip, Asyalı kimliğimize atıfa bulunur, o da aynı şekilde tarih cahilidir. Onun için Paris'te bulunduğumuzda Avrupalı olarak konuşuruz, Semerkand'da Ahmet Yesevi'nin torunları olarak konuşuruz, Saraybosna'da Üsküp'te evladı Fatihan olarak konuşuruz. Biz onun için büyük bir mirasın sahipçileriyiz. Biz Avrupalıyız, Avrupalı olmaya devam edeceğiz, Avrupa’nın meselesi bizim meselemizdir. Biz orada bulunmakla şunu haykırdık, İslam Avrupa’nın asli dinidir, Endülüs’te ve Osmanlı’da çok kültürlülüğü altın harflerle yazmış bir binin mensuplarıdır. Gerek Hollande'a gerek Merkel(e teşekkür ediyorum. Terörün İslam ile özdeşleşemeyeceğini vurguladı. Merkel de "İslam Almanya’ya ait dindir, bende herkesin başbakanıyım. PEGİDA ve Dresden'deki cahiller bilmelidirler ki, Avrupa tarihi Osmanlı arşivleri olmadan yazılamaz. Endülüs'ün aydınlık yüzü bilinmeden okunamaz. İbni Rüşt ekolünü takip eden batılı düşünürler rönesansın reformun yolunu açmıştır."

"YABANCI DÜŞMANLIĞINA KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Her türlü yabancı düşmanlığına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" diyen Başbakan Davutoğlu, "Evvelsi gün Parisli oluşumuz Avrupalı kimliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Brüksel'de Londra’da Davos'ta bu gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Üçüncü önemli mesajımız Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızaydı. Sahipsiz değilsiniz. Garip değilsiniz. Yalnız değilsiniz. Arkanızda hakkınızı hukukunuzu koruyacak şefkatli ve kudretli Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Biz bu oyunu bozduk. Kolektif suç anlayışı, nazi hareketinin çıkmaya sebep olduğu anlayıştır. Doğduğu anda kim hangi dine mensup anne babadan doğmuş olursa olsun masumdurlar. Kolektif suç inşadı yoktur. Maalesef 11 Eylül sonrasında dünyada öyle bir hava estirdiler ki, adı Muhammed olan Ahmed olan Ali olan Hasan olan Hüseyin olan potansiyel suçlu gibi gördüler" dedi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku