Gündem:
BAŞBAKAN AÇIKLADI: '354 YARALI VAR'

BAŞBAKAN AÇIKLADI: "354 YARALI VAR"

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım açıklamasında Ege’de yaşanan depreme ilişkin son verileri paylaştı. Yıldırım korkutan deprem sonrası “Can kaybı yok 354 yaralı var.” dedi.

DEPREM AÇIKLAMASI

Yıldırım şunları söyledi; “Bütün alanlar tarandı, şu ana kadar raporlanan can kaybı söz konusu değil. 354 vatandaşımızın tedavileri görüldü, tedavisi devam eden 24 vatandaşımız var. Oradaki tahliyeler için gerekli tedbirler alınıyor.”

ALMANYA GERİLİMİ

Almanya Türkiye ile ezeli bir stratejik ortaktır, 1. Dünya Savaşı’nda beraber olduk. Onun öncesinde de Osmanlı İmparatorlu ilişkilerinin de köklü bir geçmişi var, bugün de hükümetimiz stratejik ortak olarak görmeye devam ediyor. Zaman zaman mülahazalarla ilişkilerde gerginleşme olabiliyor, benim buradan çağrım, teenni ile hareket etmektir. İlişkilerin zarar görmesinin Almanya’ya da Türkiye’ye de yararı yok. En büyük gerginlik gerek FETÖ gerek PKK’nın faaliyetlerini sürdürmesi. Gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Bizim isteğimiz uluslararası hukukun gereği.

MESCİD-İ AKSA

“Güvenlik amacıyla İsrail girişleri sınırlandırdı. X-Ray cihazları konuldu. Bu hafta açacaklarını ilan etmişlerdi. Cumhurbaşkanımız İsrail Cumhurbaşkanı ile görüşmeler yaptı. Çok açık şekilde ifade ettik. İsrail tarafının ısrarla söylediği, yasak uygulamaktan yana değiliz, terör olayına meydan vermemek için emniyet tedbirini artırdık. Tek tek aramaya kalkarsanız orada ibadet de zorlaşır. Bu konuda İslam dünyasının hassasiyeti had safhadadır. Hükümet olarak gereken temaslarımızı sürdürüyoruz.”

OHAL BAŞVURULARI

“Askeri okullarda özellikle Harp Okulları’nda okuyanların tamamını başka üniversitelere yerleştirdik. Buralara 15 Temmuz öncesi kayıtlı olan kimseyi almadık. Bu bir prensip karardır. Bu öğrencilerin hak kaybı söz konusu değildir. OHAL inceleme komisyonuna gelecek bir konu da değildir.”



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku