Gündem:
'BAYRAMIN İLK GÜNÜ' ve VAN BEŞYOL'da PATLAMA
"BAYRAMIN İLK GÜNÜ" ve VAN BEŞYOL'da PATLAMA

Van'ın merkezinde, Beşyol mevkiinde bu sabah şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Patlamada 'bombalı araç' şüphesi değerlendiriliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İkinci bir bomba ihtimali nedeniyle bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Patlamanın yaşandığı alan çıkan tüm yollar kapatıldı.

AA'nın haberinde "Van'da, AKP İl Başkanlığı ile Valilik arasındaki alanda patlama meydana geldi, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi" denildi. Patlama sonrası çevredeki bir çok binanın camları kırıldı. Patlamaya çok yakın olduğu yerlerde ise binalar büyük hasar gördü. 

Patlamanın merkezi bir noktada gerçekleştiği öğrenildi. 

Patlamada yaralılar olduğu yönünde bilgiler geliyor. 

Patlamanın olduğu yer, Van Valiliği ve AKP il binasına çok yakın bir yerde bulunuyor.

'BOMBALI ARAÇ' İDDİASI

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Patlamada ilk bilgiler 'bombalı araç' şüphesi yönünde. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AKP VAN MİLLETVEKİLİNDEN İLK AÇIKLAMA

Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van'daki saldırıda 11 yaralı olduğunu belirterek "Örgüt çıldırmış bir şekilde bütün vahşiliğini ortaya koyarcasına ne sivil diyor, ne bina diyor, ne mezarlık diyor. her tarafa gerçek cani yüzünü gösteriyor" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayayütürk, CNN Türk'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "11 kadar yaralımız hastanede. Bu şekilde haber aldım. Hamd olsun şu ana kadar bize gelen bilgiler, patlama yerinden aldığımız bilgilerde bir şehidimizin olmadığı tespit edilmiştir. Örgüt çıldırmış bir şekilde bütün vahşiliğini ortaya koyarcasına ne sivil diyor, ne bina diyor, ne mezarlık diyor. her tarafa gerçek cani yüzünü gösteriyor. Allah'ın izniyle Van'da programlarımız devam edecek. Bizim teşiklat olarak bayramlaşmamız ikinci gündü. Şu anda yaralılar arasında AK Parti teşkilatından biri olup olmadığını bilmiyorum. Ama 11 sivilin yaralandığı söyleniyor."



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku