Gündem:
BERLİN'DE VATAN RÜZGARI ESTİ
BERLİN’DE VATAN RÜZGARI ESTİ
"MUSTAFA KEMAL TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN HARCIDIR, MAYASIDIR"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Berlin’de Türk yurttaşlar ile buluştu. Almanya’daki Türkleri buluşturan yemekte konuşan Perinçek yurtdışında dahi vatan mücadelesini en ön saflarda sürdürenlerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Yemekte Doğu Perinçek’in yanı sıra Federal Almanya Parlamentosu E. Milletvekili Hakkı Keskin, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik E. Bakanı Yaşar Okuyan ile İstanbul ve İzmir E. Valisi Erol Çakır konuşma yaptı.

 

BİR PROGRAM VAR: "MUSTAFA KEMAL"
BİR KARARLILIK VAR: "ASKER"

Perinçek konuşmasında 25 Nisan’da Berlin’de soykırım yalanına karşı gerçekleştirilen büyük yürüyüşe değinerek “Ermeni soykırımı yalanına karşı tüm dünyayı ayağa kaldırdık, bunda Berlin’de yaşayan kardeşlerimizin büyük payı var. Hepinizi yürekten kutluyorum” dedi. Perinçek konuşmasına şu şekilde devam etti: 

“Bütün Türkiye Mustafa Kemal’in askeriyiz diyor. Bu bir milletin ayağa kalkışıdır ve tarihini savunmasıdır. Burada her şey var, bir program var; Mustafa Kemal, bir kararlılık var; asker; hepimiz asker oluyoruz. Biz disiplin içinde, birleşerek çözeriz sorunları. Mehmetçik kararlılığı ve Mehmetçik fedailiği var. Halk hareketini Türk Bayrağı altında topladık. Vatan Partisi’nin gençleri ve kadroları Haziran’da Türk bayrağı altında ve Mustafa Kemal’in askeriyiz sloganıyla ayağa kalkan halka önderlik etti.”

Doğu Perinçek konuşmasının devamında; “Borçlanma ekonomisi bitti, Türkiye mecburen üretim ekonomisine geçecek. Ancak üretim ekonomisiyle bağımsız yaşayabiliriz. Vatan Partisi’nin ekonomi programı Türkiye’nin önündeki programdır. Vatan Partisi bunun için iktidar olacak. Borç bulanların ve Türkiye’yi bölenlerin devri bitti. Şimdi üretim ekonomisini kuranların ve Türkiye’yi birleştirenlerin çağı geliyor. Burada sizin emeğinizi istiyoruz.” dedi.


“MUSTAFA KEMAL ÇİZGİSİ TÜRKİYE’NİN HARCIDIR, MAYASIDIR”

Federal Almanya Parlamentosu E. Milletvekili Hakkı Keskin;  “Bugünden itibaren ben de Vatan Partisi’nin üyesiyim. Bu kararı kolay vermedim. Türkiye Cumhuriyeti tarihini çok detaylı bir biçimde araştırmış birisiyim. Sadece Türk kaynaklarını değil yabancı kaynakları da inceleyerek yıllarca araştırmalar yaptım. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülke, devlet felsefesinden bizim asla vazgeçmememiz gerekir. Dediğimiz gibi Mustafa Kemal’in gerçekten askerleri olarak ilkelerini ısrarla savunmalıyız. Bu çizgi Türkiye Cumhuriyeti’nin mayasıdır, harcıdır. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saldırıların özünde onun çizdiği rotanın değiştirilmesi amacı vardır. Atatürk’ün çizdiği rotada barışçı, komşu ülkelerle dost ilişkileri öngören bir yön vardır. Atatürk bunu tek cümleyle çok güzel özetliyor; Yurtta barış dünyada barış. Yunanistan gelmiş topraklarımızı işgal etmeye kalkmış ve gerçekten işgal ettiği yerlerde inanılmaz yıkımlar olmuş. Sonrasında bizim muhteşem Ulusal Kurtuluş Savaşımız sonunda ülkeden kovduk. Mustafa Kemal’in doğduğu yer Selanik, Yunanistan’ın sınırları içinde. Ama Atatürk Yunanistan’la bile çok dostane ilişkiler kurdu. Yunanistan’ın o zamanki Başbakanı Atatürk’ü Barış Ödülü adayı yaptı. Şimdi ise komşularımızla son derece gergin ilişkilerimiz var.” 

“VATAN PARTİSİ’NE NEDEN ÜYE OLDUM?”

Hakkı Keskin konuşmasının devamında Vatan Partisi’ne neden üye olduğunu şöyle açıkladı: 

“Vatan Partisi’ne üye olma kararı almamda birinci neden; Vatan Partisi’nin Kemalist çizgiyi kararlılıkla savunması ve bunun görevini üstlenmesidir. Bir diğeri, Vatan Partisi’nin Başkanı Sayın Doğu Perinçek ve arkadaşları emperyalizm yalanına karşı savaş açtılar. Ermeni diasporası ve Ermenistan 100 yıldır ısrarlı çabalarıyla Türkiye’ye soykırımı kabul ettirmeye çalışıyordu. Buna karşı, Vatan Partisi’nin lideri ve arkadaşları mücadele etti, mahkemeye taşıdı, başarılı sonuçlar aldı. Şimdi bir üst mahkemeden de olumlu bir sonuç çıkması bekleniyor. 

Bir diğer konu Türkiye’nin 152 ada, adacık ve kayacığı Ege Denizi’ndeki Yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda. Bu konuda hiç kimse ses çıkarmıyor. Son derece önemli bir konu. Yunanistan Türkiye sınırına yakın adaları işgal ederek Türkiye kara sularını, hava sahasını ve tabi denizlerden her türlü yararlanmayı kendi kontrolüne almak istiyor. Bu konuda Kuşadası’nda son derece etkili bir miting yapıldı, onu da Vatan Partisi yaptı. 

Ama hepsinden öte beni en çok etkileyen konu; çok zor koşullarda bu parti yıllardır Ulusal Kanal’ı yaşattı. Aydınlık Gazetesi’ni yaşattı. Burada müthiş bir özveri var. İnsanlar varını yoğunu seferber ediyorlar. Ben buna müthiş saygı duydum. Bu kadar özveriyle çalışan bu insanların yanında yer almak gerekiyor, onlarla beraber olmak gerekiyor dedim ve Vatan  Partisi’ne üye oldum.” diyerek Almanya’daki Türkleri Vatan Partisi’ne katılmaya çağırdı.
 
“BİZ BU CUMHURİYETİ SOKAKTA BULMADIK”

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik E. Bakanı Yaşar Okuyan; “Amerikan ve İsrail projesini hayata geçirme oyunun bozacak olan bir tek güç biziz. Türk milleti’ni ayağa kaldıracağız. Tarihi bir görevle karşı karşıyayız. Bu oyunu bozacağız. Onun için Vatan Partisi’ndeyim” dedi. 
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul ve İzmir E. Valisi Erol Çakır; “Biz bu Cumhuriyeti sokakta bulmadık, fidanı diktik, suladık büyüttük. Şimdi elimizden kayıp gitmesine göz yummayacağız.” dedi.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku