Gündem:
BİR BOMBA SES KAYDI DAHA '10 MİLYON EURO?'
10 MİLYON EURO
Rıza Sarraf'ın son ses kaydı: Zafer Çağlayan ve 10 milyon Euro iddiası!

Yolsuzluk ve rüşvet skandalının patlak vermesinin ardından başlayan ses kaydı dalgası bugün de devam ediyor. Bugün "Başçalan" isimli hesaptan yayınlanan Sayıştay ile ilgili ses kaydının ardından Haramzadeler isimli Twitter hesabı da Rıza Sarraf'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınladı.

Söz konusu ses kaydında, yolsuzluk skandalının patlak vermesiyle istifa eden AKP'li eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Rıza Sarraf'a 'kendisine ulaşan raporlarda görünenden 10 milyon Euro daha az aldığını iddia etmesi' ve bunun üzerine de Rıza Sarraf'ın olayı çözmeye çalışması yer alıyor.

Sarraf'a ait olduğu öne sürülen ses Abdullah Happani'ye telefonda, "Senin verdiğin rapor vardı ya, o raporu verdim incelemiş... Euro olarak diyor ki aldıklarımızda bir 10 kağıt fark var diyor" ifadelerini kullanıyor. Sarraf'ın bu sözlerine Happani, "10 kağıt fark olur mu abi ya mümkün mü" diyor. Sarraf bunun üzerine, "Abi sizin yazdığınızdan ben 10 daha aşağı aldım diyor" ifadelerini kullanıyor. Happani de bunun üzerine "Hesabı kitabı belli hangi tarihte ne verdiğimiz belli bizim. Önüne koymak lazım şu tarihte şu gelmiş" diyor.

"SÜLEYMAN'A VERMİŞ ONA GEÇMİŞİZDİR..."

İkili daha sonra 'sorunun' nereden kaynaklandığını tartışıyor. Bu sırada Sarraf, "Süleyman'a vermişiz ona geçmişizdir" diye konuşuyor. Happani de bunun üzerine "Zaten iki milyon Süleyman'a verdiğimiz para..." yanıtını veriyor. Ses kaydında geçen Süleyman isminin, Halkbankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan olduğu öne sürülüyor.

EXCEL DOSYASI DA YAYINLANDI

Söz konusu ses kaydının ardından videoda konuşmada konu edilen para transferlerine ait olduğu öne sürülen 'excel' dosyasından görüntüler de paylaşıldı.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku