Gündem:
BİR BOMBA SES KAYDI DAHA 'SAYIŞTAY?'
BİR BOMBA SES KAYDI DAHA "SAYIŞTAY?"
Sayıştay'la ilgili şok ses kaydı: Raporlar Meclis'e gelseydi, bizi duman ederlerdi.

Türkiye'nin gündemini sarsan ve AKP'yi zor durumda bırakan ses kayıtları yayınlanmaya devam ediyor. 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Haramzadeler ve Başçalan isimli Twitter ve YouTube hesapları tarafından yayınlanan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi.

Medya, Yargıtay ve Danıştay'daki usulsüzlükleri gözler önüne seren ses kayıtlarının ardından bugün de Sayıştay'daki iddialara ilişkin AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlandı. 

"RAPORLAR İYİKİ MECLİS'E GELMEDİ..."

Söz konusu ses kaydında AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye ait olduğu öne sürülen ses, 2012 Sayıştay raporlarının TBMM'ye gelmediğini belirterek, "İyiki gelmedi. Çünkü raporlar çok berbat. Yani hükümeti ciddi anlamda..." ifadelerini kullanıyor. Canikli'nin bu sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, "Ya buna bir çözüm bulmak lazım başkanım yaa" yanıtını veriyor.

"RAPORLAR GELSEYDİ, BİZİ DUMAN EDERLERDİ..."

Ses kaydında Canikli'ye ait olduğu öne sürülen ses, "Beyefendi talimat verdi, şimdi var ya bu raporlar gelmiş olsaydı Hasan bey..." ifadelerini kullanıyor. Bunun üzerine Hasan Doğan da "Bizi Meclis'te duman ederlerdi" diye konuşuyor. Kayıta göre, "Şu anda hükümet korumasız tam anlamıyla. Kapsamlı bir çalışma yapılması lazım çok acil" diye konuşan Canikli, Doğan'dan "Anayasa Mahkemesi burada çok çirkin bir tavır içerisinde. En son cezayı da beyefendi içine sindiremedi" yanıtını allıyor.

"HEPSİ BİZİM ADAMIMIZ..."

Ses kaydının devamında ise Nurettin Canikli'ye ait olduğu öne sürülen ses, Sayıştay'ı kastederek, "Hepsi bizim adamımız baktığınız zaman" diye konuşuyor. "Tepeden tırnağa bu kanunu değiştirmemiz lazım" ifadelerini de kullanan Canikli, "Eski sisteme geçmemiz lazım. 2013 raporlarında müthiş şeyler varmış" diye konuşuyor.

"ZAMANIMIZ ÇOK DARALDI..."

Hasan Doğan'a kanunla ilgili olarak hemen çalışma başlatmaları gerektiğini anlatan Canikli, "Zaman daraldı, zamanımız çok daraldı" diye uyarılarda da bulunuyor. Canikli'nin bu sözlerine Doğan, "İleride herkesi mahkemelerde süründürürler başkanım" yanıtını veriyor.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku