Gündem:
BÖLÜCÜ ANAYASA GİRİŞİMİNİ MUTLAKA PÜSKÜRTECEĞİZ
BÖLÜCÜ ANAYASA GİRİŞİMİNİ MUTLAKA PÜSKÜRTECEĞİZ

Partiler Arası Anayasa Uzlaşma Komisyonunun TBMM’de çalışmaya başlaması üzerine, Milli Anayasa Hareketi adına TBMM E. Başkan Vekili Hasan Korkmazcan konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Korkmazcan’ın açıklaması şöyle:

YENİ ANAYASA TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TOPYEKUN TASFİYESİDİR

Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne yönelik tertip ve saldırılar yeniden şiddet ve yoğunluk kazanmıştır. Bu saldırıların en kapsamlısı bugün TBMM çatısı altında sahneye konulan bölücü anayasa girişimidir. 

Türkiye, 12 Eylül Rejimini mantıksal sonuçlarına ulaştırma gayretinde olan bir karşıdevrim saldırısıyla yüz yüze gelmiştir. 

Bundan 35 yıl önce ülkemize musallat olan küreselci, özelleştirmeci, yerelci zihniyet, son saldırısına hazırlık yapıyor. 

Etnik bölücülük ve siyasal gericilik ülkemize, komşularımızı yıkıma uğratan Büyük Ortadoğu Projesi’ne uygun bir biçim vermeye gayret ediyor. Bu gayretin adı “Yeni Anayasa”dır. 

Bizler, Yeni Anayasa adı altında yürütülen çalışmaları, Türkiye Cumhuriyeti’nin topyekun tasfiyesi olarak görüyoruz. 

Bu tasfiyenin özü, Türk Milletinin egemenlik hakkını gasp etmek ve ulusal/milli devleti ortadan kaldırmaktır. 

Bu gasp hazırlığının bir ucunda Anayasa’dan Türk vatandaşlığının kaldırılması, öbür ucunda bölgesel özerklik adıyla egemenliğin parçalanması vardır. 

Başkanlık rejimi, bu gaspın örtüsüdür. 

Bizler, farklı siyasal görüşlere sahip olan ve yaşamı boyunca farklı siyasal kurumların çatıları altında yurttaşlık görevlerini yerine getirmiş Türk Vatandaşları olarak, bu haddini bilmez saldırganlığa karşı direnme ve ulusal/milli hukukumuzu savunma kararı almış bulunuyoruz. 

AKP yöneticilerini, Anayasa’yı topyekun ortadan kaldırma girişiminden vazgeçmeye ve ülkemizin pek büyük gerçek sorunlarını samimiyetle, açık ve şeffaf politikalarla çözmek için çalışmaya çağırıyoruz. 

CHP ve MHP’yi, Yeni Anayasa müzakerelerinde yer almayı reddetmeye davet ediyoruz. Yeni Anayasa adı verilen uğursuz gayretlerin en çok ihtiyaç duyduğu şey, meşruiyettir. Kurulan müzakere masalarına oturmanız, bu yıkıcı gayretlere can suyu vermektir. Sağladığınız desteği geri çekmenizi istiyoruz.

HDP’yi, Irak ve Suriye’de sözde barış, demokrasi, özgürlük adına gerçekleştirilen işgalleri ve yabancı asker postallarının komşu halkları nasıl ezdiğini, yürekle görmeye çağırıyoruz. İnanıyoruz ki, emperyalizmin desteğinde ne umut olur ne de kurtuluş!

Bizler, ABD ve AB tarafından planlanıp şevkle desteklendiğini ve dayatıldığını gördüğümüz bu gayrımilli “Yeni Anayasa” saldırısına karşı, ulusal/milli ve vatansever güçler olarak, bütün gücümüzle mücadele etmek kararındayız. 
31 Ocak 2016 günü Ankara’da Türkiye Barolar Birliği salonunda hareketin girişimcileri olarak bir araya geldik. Değerlendirmeler yaptık. Önümüzdeki günlerde milletimize sunacağımız sonuçlara ulaştık. 

Milli Anayasa Hareketi olarak, benzer değerlendirmeler yapan ve aynı kaygıları taşıyan tüm kişi ve kurumlarla birlikte çalışmaya, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve cumhuriyet hedefi doğrultusunda Türk Milletinin egemenlik hakkını savunmaya, bunun için üzerimizi düşen görevi yapmaya hazırız.
Bölücü anayasa girişimini mutlaka püskürteceğiz.

Milli Anayasa Hareketi adına
Hasan Korkmazcan 
TBMM E. Başkanvekili


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku