Gündem:
BOYDAKLAR, GÜLEN, ERDOĞAN ve İNLERİNE GİRMEK!

BOYDAKLAR, GÜLEN, ERDOĞAN ve İNLERİNE GİRMEK!

İşte Usta Gazeteci, Araştırmacı ve Yazar 
Soner Yalçın'ın, ODA TV ve Sözcü Gazetesinde yayımlanan, 'Boydaklar-Gülen ilişkisi' başlıklı o makalesi;

Boydaklar-Gülen ilişkisi

Kayserili Boydak Ailesi’nin Fethullah Gülen ile ilişkisi ne zaman başladı?

Birinci kuşaktan Mustafa Boydak işlerini 1981’de ikinci kuşağa devrettikten sonra, hocalara, müftülere gidip Arapça dersi almaya ve dini eserleri okumaya başladı. O yıllarda…
-Bugün Erdoğan’ın yakını Topbaşlar’ın kontrolündeki- Nakşibendi Erenköy Cemaati’nin şeyhliğini yapan Mahmut Sami Ramazanoğlu’na bağlıydı.
Yani…
Fethullah Gülen ile ilişkiyi Boydakların ikinci kuşağı kurmuştu. Öyle ki…
İddiaya göre… Mustafa Boydak’ın iki oğlundan; Yusuf Boydak’ın eşi İstanbul’da; ve Şükrü Boydak’ın eşi Kayseri’de Cemaat’in “kadın kolları” başkanıydı!..
Cemaat’in yaptığı 17-25 Aralık operasyonlarından sonra Boydak Ailesi’nden Memduh Boydak, Erol Boydak ve Murat Bozdağ’ın attıkları sert tweetler şaşırtıcıydı.
Memduh Boydak:
24 Aralık 2013: #CamiayaİftiraYolsuzluğuÖrtmez ADALETTEN, HAKTAN, DEMOKRASİDEN, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDEN YARGININ BAG. VE MAZLUM, GARİP, GUREBADAN YANAYIM.
29 Aralık 2013: #YolsuzlukSandiktaAklanmaz VATAN, MİLLET, MUKADDESAT İDEALİ İLE MİLYONLARIN SEVGİ VE SEMPATİSİNİ KAZANMİS İNSANİ MEYD. YUHALATMAK SİYASETİ??
15 Ocak 2014: Türkiye’ye malolmuş ve dünya çapında anlam taşıyan hizmet ve insanların bu nevi benzetmelerle rencide edilmesi ne acı. #DünMürteciBugünHaşhaşi
Boydak Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Boydak’ın oğlu Erol Boydak:
29 Ocak 2014: Sen bizi utandıracak hiçbir şey yapmadın. Umarım, biz de sizi utandıracak bir şey yapmayız. #GülenTürkiyeninYüzAkıdır
Sami Boydak’ın kızından torunu Murat Bozdağ:
28 Aralık 2013: #YolsuzlukSandıktaAklanmaz Çok bağıranın daha çok haklı olduğu değil, mazlum ve mahzunun sessiz çığlığının da duyulduğu bir ülke hak ediyoruz
26 Ocak 2014: Muhterem Hocaefendinin kıymetini anlayabilmek de nasib meselesi. Nasibinde yoksa da hakaret neyin nesi? #DarbeYalanıylaDarbe
Demek…
Bu derece bağlıydılar Gülen’e…
Sonuçta… Memduh Boydak tutuklandı. Erol Boydak ve Murat Bozdağ denetimli serbestlikle bırakıldı…
Bitmedi…

Gülen’in elini öperim

Erdoğan’ın “inlerine gireceğiz” dediği; ve Fethullah Gülen’in beddua ederek kapıştıkları o günlerde, Cemaat’e yakın işadamlarının -2005’te kurduğu-“Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu” (TUSKON) toplantısında başkan Rızanur Meral şöyle diyordu:
“17 Aralık ve 25 Aralık’ta açılan davalarda ortaya çıkan fotoğraflar, kasalar, saatler, bavullar ve kutular hepimizi derinden üzmüştür, milletimizin hafızasına kazınmıştır. (…) Şuna da inanıyorum ki yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde kimlerin asıl olduğunu herkes görecek.”
Son cümlesi dakikalarca alkışlandı.
Alkışlayanlar arasında tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da vardı.
Cemaat’in Erdoğan’ı deviremeyeceğini anlayınca Boydak Yönetim Kurulu Vekili Mustafa Boydak, Twitter hesabından 7 Kasım 2015’te bir açıklama yaparak TUSKON ile ilişkilerini kestiklerini duyurdu!
Peki ya arşiv ne diyor?
Tarih: 22 Mayıs 2011.
Holding Başkanı Hacı Boydak Habertürk’e şöyle diyordu:
-İşadamı olmasaydınız ne yapmak isterdiniz?
Afrika’da öğretmen olmak isterdim. Orada gördüğüm Türk okullarındaki öğretmenlere gıptayla bakıyorum. Kültürümüzü çok güzel anlatıyorlar.
-Fethullah Gülen’le tanışır mısınız?
3-4 yılda bir Amerika’ya giderim, elini öper hayır duasını alırım. Gurur duyuyoruz onunla. Çok güzel hizmetleri var ülkemize. İnşallah önümüzdeki yıllarda memleketimize dönmesini istiyoruz.
Kuşkusuz…
Gülen’in elini öpmek ve Cemaat’e mensup olmak suç değildir.
Sırf Gülen’in arzusu için Erzurum’a Hacı Sami Boydak Okulu yaptırmak da suç değildir.
Peki suç olan nedir?..

Mobilyacılar Çetesi

Cemaat hangi iş kolunda çok güçlüdür bilir misiniz; mobilyacılık!
Türkiye mobilya sektörünün yüzde 25’i Boydakların kontrolündedir.
Soruşturma sürüyor; ve bu nedenle ayrıntılara girmek istemiyorum. Boydaklara ait kimi mobilya bayilerinin “örgüt şubesi” gibi çalıştığı; paralar topladığı ve bu paraların güç kazanmak için Boydaklara aktarıldığı gibi iddialar var. Bazı isimlerin, “mobilya satış temsilcisi” kimliğiyle il il dolaşarak toplantılar yaptığı, paralar topladığı belirtiliyor. Bunların şehirlere “geçici tayin” yoluyla gönderildiği ifade ediliyor! Düşünün ki…
Boydaklara ait İstikbal’in 1100, Bellona’nın 850, HES Kablo’nun 260 bayisi var! Diğerlerini yazmayayım…
Savcılar, illegal bir hücre örgütlenmesi üzerine araştırma yapıyorlar. (Bir dönem illegal sol örgütler kamufle olmak için şirketler kurardı; Gülen buradan mı öğrendi acaba?)
Boydaklar ile Cemaat’i “buluşturan” kişinin Memduh Boydak olduğu iddia ediliyor: Aile 1991’de Boypaş Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.Ş. ile İstanbul’a ilk adımı attı ve bunun başında Memduh Boydak vardı. Bir yıl sonra ortaya çıkarılan “Bellona”nın asıl sahibinin Cemaat olduğu ileri sürülüyor! Keza, Boydakları reklam dünyasıyla buluşturan Memduh Boydak itibarıyla Cemaat idi!
Öyle bir yapılanma vardı ki; tutuklanan Memduh Boydak, (ve kimi Boydaklar) ülkelerin fahri konsolosu yapılmışlardı!
Uzatmayayım… İddialar ne kadar gerçek davalar sonucunda ortaya çıkacak..
Yani… Boydakların sermayesinde Fethullah Gülen’in/Cemaat’in payı var mı soruşturma bunun üzerine yürütülüyor. Özellikle 1994, 2001, 2008 ekonomik krizlerinden Boydakların etkilenmemelerinin sebebi Cemaat’in topladığı“himmet paralarının” şirketlere aktarılması mıydı; bu araştırılıyor.
Yani, bugün…
“Onlar işadamı”… “Onlar gazeteci”…
Diyenler bilgi sahibi olmadan konuşuyor.
İleride kimileri için dava açıldığında “ama o cumhurbaşkanı” mı diyeceğiz?..
Hakikat neyse onu yazacağız…


Soner Yalçın
SÖZCÜ Gazetesi



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku