Gündem:
BU DAHA BAŞLANGIÇ
BAŞLANGIÇ BELGESELİ

"BU DAHA BAŞLANGIÇ!"


ABD'den Londra'ya 8 ülkede, Türkiye genelinde 50'yi aşkın il ve ilçede toplu gösterimi yapılan ve Başbakan'a hakaretten hakkında soruşturma açılan BAŞLANGIÇ Belgeseli, Gezi'nin 1. yıldönümünde Esenkent'te gösterildi.

Esenkent Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nin 3500 kişilik açık hava tiyatrosunda 30 Mayıs 2014 Cuma akşamı 19.30’da yapılan etkinliğe sağanak yağışa rağmen çok sayıda yurtsever vatandaş katıldı.

Başkanlığını Serdar Bayraktar’ın yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bahçeşehir Şubesi'nin evsahipliğinde düzenlenen özel gösterimin sunumunu da Genel Yayın Yönetmenimiz Gülgûn Feyman Budak gerçekleştirdi.

Belgeselin gösteriminden önce Haziran Direnişi şehitlerine saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Gülgûn Feyman Budak ‘Şehit Aileleri’nin mektuplarını okudu. Ardından Gazeteci Halil Nebiler izleyenlere hitap etti. 

Bu sırada başlayan sağanak yağışa rağmen Boğaziçi Caz Korosu izleyenlere mükemmel bir dinleti sundu. Daha sonra Esenkent Mahalle Muhtarı ve Saz Sanatçısı Ali Kocakaya’nın türküleri dinlendi, ardından yönetmenliğini Serkan Koç’un yaptığı ‘Başlangıç Belgeseli’ gösterimine geçildi.

Belgesel, Haziran 2013'de Taksim'e çıkan yollarda çekildi. Toplam 8 kamerayla direniş gece gündüz an an kaydedildi. Kamera, barikatları onlarla beraber aştı. Biber gazı ve tazyikli suyun iliklere kadar hissedildiği film zaman zaman sağanak yağışa karışan, izleyicilerin gözyaşları altında izlendi. Filme izleyicilerin sloganları eşlik etti.

Bu Daha Başlangıç...
Mücadeleye Devam...


Filmin sonunda, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve Filmin Yönetmeni Serkan Koç izleyenlere kısa birer konuşma yaptılar. 

Etkinlik, sloganlar eşliğinde sona erdi…





Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku