Gündem:
BU SALDIRI TÜRKİYE'ye BİRKAÇ MİLYAR DOLARA MAL OLACAK!
BU SALDIRI TÜRKİYE’ye BİRKAÇ MİLYAR DOLARA MAL OLACAK!

Sputnik'te yer alan habere göre Rossiiskaya Gazeta’ya konuşan Puşkov, “Bu askeri operasyonlarımızı sürdürme kararlılığımız sürdürmemiz engellemeyi amaçlayan bir girişimdi ama sonuç beklediklerinin aksi yönde oldu. Öncelikle Türkiye sınırındaki saldırılarımızı iki katına çıkardık ve ikinci olarak da Su-24 uçağına saldırı Türkiye’ye birkaç milyar dolara mal olacak” dedi.

‘SURİYE’DEKİ OPERASYONLARIMIZ ABD’Yİ ŞAŞIRTTI’

Puşkov, Rusya Hava Kuvvetleri’nin Suriye’de gösterdiği askeri kapasitenin ABD ve NATO’yu şaşırtacak düzeyde olduğunu da söyledi.

Rus milletvekili, “Planlı bir askeri operasyon hakkında önceden bilgilendirilmek ve operasyonun gidişatını dışarıdan izlemek çok farklı şeyler. Rusya’nın savaşta ve operasyonel alandaki kapasitesinin ABD’yi şoke ettiğine eminim” dedi.

Puşkov, ABD ve NATO’nun böyle kapsamlı bir hava operasyonunu kendilerinden başka kimsenin düzenleyemeyeceğini sandığını ifade etti.

‘ABD VE AB UKRAYNA KRİZİNİ KULLANIYOR’

Ukrayna ile yaşanan siyasi krize de değinen Puşkov, yaşanan gelişmelerin ABD ve Avrupa Birliği’ne fayda sağladığını belirterek “ABD ve Avrupa’daki bazı güçler Ukrayna’yı Rusya’ya karşı stratejik bir karşı denge aracına dönüştürmek istiyor. Ukrayna’daki krizi NATO’nun stratejik potansiyelini artırmak, Polonya’da hızlı tepki üsleri kurulmasını sağlamak vee Doğu Avrupa’da füze savunma sistemleri konuşlandırma sürecini hızlandırmak için kullanıyor” diye konuştu.

Avrupa ülkelerinin Rusya’dan korkmaması gerektiğini kaydeden Puşkov, asıl korkulması gereken tehdidin IŞİD olduğuna ve Avrupa’nın da bu gerçeği anlamaya başladığına dikkat çekti.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku