Gündem:
CAN DÜNDAR ÜZERİNDEN HERKESE GAZETECİLİK DERSİ!
CAN DÜNDAR ÜZERİNDEN HERKESE GAZETECİLİK DERSİ!

İşte cesur kalem, usta yazar Yılmaz Özdil'in Sözcü gazetesindeki köşesinde bugün yayımlanan 'Osmanlı… Cumhuriyet’i hapse attı' başlıklı o müthiş yazısı;

Osmanlı… Cumhuriyet’i hapse attı

Yandaşların farfarasını boşverin…
Yayınlanan habere bakacaksınız.
Gerçek mi?
Gerçek.
Tartışma bitmiştir.

*

Gerçek, yayınlanır.
Gazetecilik dediğin, zaten budur.

*

Bakın size bir “halk sırrı” vereyim.
Devlet sırrı yoktur!


*

Eğer halk, “ben devletim” diyen siyasilerin aldığı kararlar neticesinde okka altına gidiyorsa… Halkın o kararları öğrenmesi ihlal değildir, haktır.


*

Basın özgürlüğü terimi yanlıştır… Gerçeğin gizlenmesi, basın özgürlüğüne müdahale değildir, bizatihi halkın özgürlüğüne müdahaledir.


*

Cumhuriyet gazetesi, o haberin belgelerini cemaat’ten almış, budistlerden almış, pigmelerden almış, farketmez.
Tek kriter vardır…
O haber gerçek mi?
Gerçek.
Çatır çatır yayınlanır.


*

(Babası MİT’çi bir gazetecinin, MİT operasyonunu afişe ettiği için tutuklanmasına dikkat çekmektir mesela, gazetecilik… Akp-cemaat kapışıyor filan derken, acaba MİT’in bir kanadıyla MİT’in bir başka kanadı mı tepişiyor sorusunu sormaktır.)


*

(Bir yandan, “Lider Tayyip Erdoğan” belgeseli yapıp, inceden inceye övgüler düzerken… Beri yandan, “Mustafa” belgeseli yapıp, Mustafa’yı sarhoş, kalpsiz, dinsiz, megaloman gibi gösterenleri, hatırlatmaktır.)


*

(Mustafa belgeselinin vizyona girdiği hafta, tesadüfe bak, CIA ajanı Graham Fuller’in “Yeni Türkiye Cumhuriyeti” isimli kitabının piyasaya çıkmasıdır. Tam da Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk sürecinde, sinemalarda Atatürk’ü karalarken, kitapçılarda Akp’yi öven “paralel yayın” yapılmasıdır. Bunları unutmamaktır gazetecilik.)


*

(Özü itibariyle olan biten… Cumhuriyet’e üşüşen liboşlar tarafından bir zamanlar ayakta alkışlanan Osmanlı özentisi ikinci cumhuriyet’in, bumerang gibi dönüp, Cumhuriyet’e vurmasıdır.)


*

(Ve, toplumun en duygusal olduğu anlarda bile, zamanında yenen hurmaları hatırlatmak… Bu karanlık günlere, maalesef, nasıl ve kimler sayesinde geldiğimizi unutturmamaktır gazetecilik.)


*

Her şeye rağmen, tüm bunlardan bağımsız olarak… Mesele, Can Dündar’ı sevip sevmeme, Erdem Gül’ü tanıyıp tanımama, Cumhuriyet gazetesinin okuru olup olmama meselesi değildir.


*

Habere bakacaksınız.
Gerçek mi?
Gerçek.
O halde yayınlamak değil…
Yayınlamamak suçtur kardeşim.


Yılmaz Özdil
SÖZCÜ Gazetesi


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
aslan 8 yıl önce

"kisisel fikrim, bu haber devlet sirlarini ifsa" cumlesini kuran basbakan'a gore ortada bir "devlet sirri" ve "ifsa" olduguna gore haber dogrudur. oyleyse bir ulkede basin ozgurlugu varsa nereden gelirse gelsin dogru haber yayinlanir, nokta.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku